La ruta «Terrassa de tapa en tapa» torna amb 72 propostes originals

Des d'aquest divendres i fins el 18 de juny, una setantena d'establiments ofereixen una tapa i una cervesa per 2,50 euros

Les 72 tapes inclouen propostes originals i innovadores, recollides totes a la guia.
Les 72 tapes inclouen propostes originals i innovadores, recollides totes a la guia. | J. A.
18 de maig del 2017
Els bars i restaurants de Terrassa engeguen, aquest divendres, la nova edició de la ruta "Terrassa de tapa en tapa". Un total de 70 establiments de la ciutat i dos de Viladecavalls oferiran, fins el 18 de juny, una tapa i un quinto o canya per 2,50 euros.

Les 72 tapes, totes originals, competiran per erigir-se com la millor tapa terrassenca i, així, competir a la Tapa de l'Any, en què dues propostes egarenques, de La Venta i l'Alegria del Teatre, van arribar a la final en l'última edició.

La ruta es complementa amb una guia en què apareixen tots els establiments i les seves tapes. Les persones que les tastin podran puntuar-les i segellar les seves cartilles, i així participar a l'hora d'escollir la millor. A més, els participants que tastin més tapes (o que completin la ruta) podran guanyar un viatge, una estada d'hotel o un sopar.

A més del vot popular, un jurat professional format per professionals de la cuina i de la comunicació ja va tastar aquestes tapes fa unes setmanes i han emès un veredicte que se sumarà, amb una importància elevada, al que facin els consumidors.

El tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha donat la benvinguda a la nova edició de la ruta en un acte en què s'han pogut tastar algunes de les propostes, totes delicioses. Aguado ha posat en valor la gastronomia terrassenca, un dels pilars turístics de la ciutat, i ho ha lligat amb l'aposta per centrar la Fira Modernista de l'any que ve en la cuina d'època.
 

Amadeu Aguado i Lluís Rístol, a la presentació de la ruta. Foto: Joaquim Albalate



Des del Gremi d'Hostaleria de Terrassa i Comarca, Lluís Rístol ha felicitat, també, els finalistes terrassencs de la Tapa de l'Any, d'on ha destacat l'alt nivell de les propostes, i s'ha congratulat perquè la ruta de tapes, que va néixer fa uns anys com una aposta arriscada, "s'ha consolidat i cada cop més terrassencs l'esperen".

"Cada any puja més el nivell i el repte és més gran", ha explicat Rístol, que ha agraït la participació de tots els hostalers, així com la col·laboració de Damm i l'Ajuntament de Terrassa.

Les 72 tapes que participen al circuit es poden trobar en aquest enllaç.
 

El llibret on es poden puntuar les tapes de cada establiment. Foto: Joaquim Albalate