Podi del CECT al Campionat de Catalunya d'Esgrima Cadet

El Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa completa una bona actuació a Barcelona

Els tiradors del CECT que van participar al campionat.
Els tiradors del CECT que van participar al campionat. | CECT
Redacció
17 de maig del 2017
Actualitzat a les 8:12h
El Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa va assolir una posició al podi al Campionat de Catalunya d'Esgrima Cadet, que es va celebrar a Barcelona el passat cap de setmana. Del club egarenc, a més, va destacar la bona actuació de Bernat Tobella.
 
A la prova per equips, el primer equip del club no ho va tenir fàcil. Tot i comptar amb tiradors del nivell d’Arnau Guiteras, Josep Ashi i Albert Sanchiz, la seva irregular actuació a les primeres lligues catalanes de l’any els ha impedit iniciar la competició amb posicions de cap de sèrie, havent-se d’enfrontar amb els favorits de la Sala d’Esgrima Amposta a les semifinals.
 
Després de caure a semifinals, el repte era superar el segon equip del SAM a l’encontre per la medalla de bronze. Un assalt molt treballat en que els barcelonins, molt motivats, van arrencar un avantatge de fins a 6 tocats en els primers relleus. Els de Terrassa, però, molt concentrats, van revertir la situació, amb Ashi i Sanchiz consolidant amb esforç els seus punts febles i el líder de l’equip, Guiteras fent valer el seu talent a l’ofensiva. Finalment, l’equip ha pujat al podi en tercera posició, i s’ha penjat una treballada medalla de bronze.
 
El segon equip, hauria sigut opció sòlida a medalla de no haver estat per la baixa d’última hora per malaltia d’Oriol Camps, tot i la bona actuació de Tobella, Fenoy i Colas, que han guanyat la primera ronda contra la Sala d’Armes Cabrils, i s’han enfrontat als totpoderosos ampostins.
 
A la prova individual tota l’expedició egarenca va signar una molt bona primera volta. Una sola derrota i cinc victòries per Sanchiz, Ashi, Guiteras i Tobella. També destaca el jove infantil Abel Colas, amb dues victòries amb regust de gran resultat que no han estat suficients per passar el tall.

A les eliminatòries, la nota amarga del dia va ser la greu lesió muscular d’Albert Sanchiz a setzens de final, en un combat exemplar que estava dominant. Ha hagut d’abandonar la prova, no sense abans fer l’heroïcitat de finalitzar el seu assalt i guanyar-lo, sobreposant-se al dolor i la limitació de mobilitat. Una heroica desena plaça que hauria pogut ser una seriosa opció a medalla si no hagués estat per la lesió.
                          
Bernat Tobella, a les portes del podi

L’altra bona actuació individual de la jornada va ser un competitiu Bernat Tobella, que va arribar a quarts de final. Va anar de menys a més al llarg de tota la jornada, superant rivals cada cop més difícils, millorant el canvi de ritme en els atacs. Es va trobar a gust a totes les eliminatòries fins que Aleix Jiménez, d’Amposta va saber com parar els seus atacs per la línia interna. En definitiva, a les portes del podi, i una sisena posició amb regust d’èxit.
 
El títol de Campió de Catalunya se'l va endur Gerard Gonell (Amposta), que va vèncer un cop més amb autoritat.