Un helicòpter de rescat va haver d'esquivar la corda de funambulisme a Sant Llorenç del Munt

El pilot va donar l'avís als Agents Rurals, que van retirar la instal·lació il·legal

La instal·lació retirada pels Agents Rurals.
La instal·lació retirada pels Agents Rurals. | A. R.
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:17h
Un helicòpter de rescat va haver de fer mans i mànigues per esquivar la instal·lació de funambulisme que es va retirar aquest dilluns al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, al terme municipal de Matadepera. L'helicòpter havia de fer el servei per assistir una persona que s'havia trencat la cama quan el pilot es va adonar de la instal·lació il·legal.

Segons fonts dels Agents Rurals, l'helicòpter va recollir el ferit va haver d'enlairar-se per la zona on es trobava la corda, a causa del fort vent que bufava. Gràcies als reflexos del pilot, l'helicòpter va evitar xocar amb la corda. El mateix pilot va avisar als agents rurals i als responsables del parc.

El muntantge feia 90 metres de llarg i el punt més àlgid tenia 70 metres de caiguda, segons fonts dels Agents Rurals. Els funambulistes, però, anaven assegurats, segons les mateixes fonts. Els fets han acabat amb una denúncia per activitat esportiva en zona protegida sense autorització.

La instal·lació s'ha retirat perquè, segons apunten els mateixos Agents Rurals, no tindria cap autorització i, a més, suposava un risc greu d'accident per les aeronaus que passessin per la zona, en no estar senyalitzada, a més, és clar, del risc que devia suposar per les persones que practicaven l'activitat.