Torna l'«Speed Recruitment» per captar talents a la UPC de Terrassa

Les cites ràpides de deu minuts per establir contactes entre estudiants i empreses celebren la seva cinquena edició

Redacció
16 de maig del 2017
Professionals de 23 empreses i institucions de diferents sectors vinculats a les enginyeries industrial i aeroespacial, i al món audiovisual es donaran cita amb estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), al vestíbul modernista del centre, en la cinquena edició de l’Speed Recruitment (abans Speed Networking), amb l’objectiu d’apropar els universitaris al mercat laboral. Una activitat que, juntament amb el Fòrum d’empreses que s’organitza cada any, consolida l’ESEIAAT com un dels principals centres de captació de talent per al teixit industrial del país.

Les cites ràpides entre estudiants i representants d’empreses tornen el 17 de maig, entre les 12 i les 16 hores, a l’edifici històric de l’ESEIAAT de la UPC. La cinquena edició de l’Speed Recruitment compta amb la participació de 23 empreses i estudiants, que han cobert el nombre màxim d’inscripcions previstes. La finalitat d’aquesta activitat és apropar d’una manera més dinàmica i atractiva el món empresarial als estudiants per facilitar-los l’accés al mercat laboral, en una jornada que està organitzada amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa.

Cara a cara en deu minuts

L’speed recruitment s’estructura en dues parts: en la primera, d’una hora de durada, els estudiants participants s’organitzaran en grups reduïts i disposaran de deu minuts cadascun per dialogar i intercanviar experiències amb cada empresa. En aquesta trobada, l’empresa donarà a conèixer la seva activitat i les seves necessitats laborals, i els estudiants han de saber transmetre les seves habilitats i presentar el currículum.

Un senyal sonor serà el tret de sortida i marcarà també el final de cada ronda de converses, fins que els estudiants inscrits al matí i a la tarda hagin passat per les deu taules en les quals romandran els representants de les empreses. D’aquesta manera, en una hora i mitja, tant l’estudiantat com les empreses hauran aconseguit obtenir informació d’interès.

En finalitzar la sessió, s'oferirà un temps complementari perquè els estudiants i estudiantes puguin dialogar més pausadament amb les empreses que més els hagin interessat o que s’adaptin més a les seves inquietuds professionals.

Les empreses que participaran en la tercera edició de l’Speed Recruitment provenen dels àmbits industrials afins als graus que imparteix l'ESEIAAT, com són els de la química, el tèxtil, l’electrònica, l’electricitat, la mecànica, els sistemes audiovisuals, el disseny industrial i les tecnologies industrials i aeroespacials.

Concretament, hi participen les empreses  Accenture S.L.U, Acrecentia Training, S.L, Ausa Center,  Avanade Spain S.L.U, Applus+, Bertrandt AG,  la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, Deloitte Consulting, Elecnor,  Estamp Sau, la Fundación ESADE, Ficosa, Grifería Tres,  HP, IMC Toys, Kostal Eléctrica, Scahygiene Products, SEAT, Schneider Electric España, Venair Iberica i  Volpak.

També hi participaran la delegació del Vallès de l'Associació i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya (Enginyers Industrials del Vallès), el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (Enginyers BCN), UPC Alumni i Emprèn UPC.