Segona posició de Sergi Cebrián en la darrera prova de 3D de tir amb arc

El terrassenc ha competit contra alguns dels millors arquers del món

Sergi Cebrián i David Garcia.
Sergi Cebrián i David Garcia. | S.C.
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:33h
Els arquers del Club Arquers Terrassa Sergi Cebrián i Biel López han participat aquest cap de setmana a Can Piqué (Montcada i Reixac) en el 22è Campionat de Catalunya de Bosc, prova que finalitza la temporada catalana d'aquesta modalitat.

Amb una inscripció rècord de 160 arquers, es preveia una impressionant i competitiva jornada de competició en la modalitat d'arc nu, ja que per primer cop es trobaven en un Campionat de Catalunya quatre del millors arquers del món d'aquesta modalitat: Jordi Albornà (cinquè en l'Europeu 2016), David Garcia (campió de l'Europeu 2016), Sebastià Juanola (actual campió del món de 3D) i el terrassenc Sergi Cebrián (subcampió del món indoor però debutant en la modalitat de 3D). Tots quatre arquers van copsar les primeres quatre posicions. Garcia va imposar la seva qualitat amb 462 punts, seguit d'Albornà (415), Cebrián (411) i Juanola (398).

Tot seguit es van disputar les finals sota una gran expectació, Garcia es va imposar a Juanola per 37/34, mentre que Cebrián i Albornà van regalar una disputadíssima semifinal en la qual l'egarenc, en l'última fletxa, es va imposar per un punt, 41/40.

En la final, Garcia i Cebrián van tornar a realitzar una impressionant actuació però un petit error de càlcul en la distància del penúltim animal (les dianes són reproduccions volumètriques en 3D on el cor puntua 10 i el centre del cor 11) va donar un avantatge de dos punts que van fer inútil l'11 final de l'egarenc. El resultat definitiu va ser de 42/40 per Garcia.

Així doncs, Cebrián suma la medalla de plata en la lliga i en el Campionat de Catalunya, en el seu debut a 3D. A més, tot i finalitzar la lliga Espanyola de 3D en cinquena posició, Cebrián va classificar-se per al Campionat del Món per seleccions de Polònia que és disputarà aquest estiu, gràcies a les excel·lents marques aconseguides en les dues últimes jornades a Madrid i Guardiola de Berguedà.

Rècord personal de Biel López

Biel López, entrenat per Cebrián, va disputar per la seva banda un campionat de Catalunya absolutament impecable, ja que va acabar el recorregut amb 309 punts, rècord personal i 91 punts més que el segon classificat Albert Borrull amb 218 punts. Cal recordar que Borrull s'ha adjudicat la lliga amb 12 punts d avantatge sobre López.

Ara només queda pels arquers egarencs la disputa dels respectius campionats d'Espanya, que es disputaran a Burgos el 2, 3 i 4 de juny en el cas Absolut, i 1 i 2 de juliol a Sòria en el cas dels Menors.

Cal recordar que Biel López i Sergi Cebrián ja s'havien proclamat subcampions de la lliga en la modalitat Longbow i Arc Nu, respectivament.