La CUP reclama la municipalització de l'aigua també a Matadepera

Els anticapitalistes porten a terme diverses accions per reclamar que la gestió de l'aigua torni a ser pública al municipi vallesà

Els 'aneguets' de la CUP a la seu d'Aigües de Matadepera.
Els 'aneguets' de la CUP a la seu d'Aigües de Matadepera. | CUP
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:16h
Els "aneguets" de la CUP han arribat a Matadepera. La secció local dels anticapitalistes han engegat una campanya per la municipalització de l'aigua a la població vallesana, de la mateixa manera que a Terrassa. De fet, l'aigua al municipi està en mans d'Aigües de Matadepera, propietat de Mina, la concessionària a la capital vallesana.

Els motius són els mateixos que a la resta de les ciutats on han presentat la proposta: l'aigua és un bé essencial que afecta la vida de les persones i els ecosistemes, i ha de deixar de perseguir la lògica del benefici econòmic de l'empresa que el gestiona i que porta a abusos, vulneració de drets i a un pitjor servei.

Al llarg de la campanya, la CUP explicarà com "la privatització de l'aigua al poble ha apuntalat el model de poble elitista que és actualment Matadepera", i com, a més, "ha empitjorat la qualitat", apujant-ne el preu amb diferències entre "les classes populars i els que més aigua gasten en grans jardins i piscines", que "han patit un augment inferior".

Entre els arguments que donaran els cupaires per la municipalització hi ha el control públic i popular de la gestió i les inversions, un millor preu, una millor qualitat de l'aigua, més transparència i la garantia que a les classes populars no se'ls tallarà mai aquest dret humà.

Entre les diferents accions, la CUP Matadepera va realitzar una acció reivindicativa davant de l'edifici d'Aigües de Matadepera per demanar-ne la remunicipalització. A més, aquest dimecres 17 de maig, organitzen una taula rodona amb membres de la Taula de l'Aigua de Terrassa, d'Aigua és Vida i de la CUP de Matadepera, a les set de la tarda al Casal de Cultura. I, per últim, dimecres 24, també a la Sala d'actes del Casal de Cultura, hi haurà un cinefòrum amb el documental Water Makes Me Money.