Una família de Terrassa, els visitants 10 milions del CosmoCaixa de Barcelona

La terrassenca Lídia Hinojo i els seus fills han rebut el carnet honorífic, que els dona entrada gratuïta al museu durant un any

El museu ha celebrat, amb la família de Lídia Hinojo, els seus 10 milions de visitants aquest diumenge.
El museu ha celebrat, amb la família de Lídia Hinojo, els seus 10 milions de visitants aquest diumenge. | Obra Social La Caixa
Redacció
15 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:56h
El Museu de la Ciència de l'Obra Social "la Caixa", conegut com a CosmoCaixa, a Barcelona, ha celebrat aquest cap de setmana els seus 10 milions de visitants. La casualitat ha volgut que la família de la terrassenca Lídia Hinojo fos la visitant que assolís aquesta xifra rodona.

Hinojo, mare de dos fills de 7 i 9 anys, ha rebut, de mans del director del centre, Lluís Noguera, el carnet com a visitant honorífic, que li permetrà gaudir gratuïtament, a ella i a la seva família, de les activitats del museu durant un any.

El CosmoCaixa va néixer el setembre del 2004 com a resposta a l'augment de visites de l'antic Museu de la Ciència, i per ampliar-ne l'oferta d'activitats i adaptar-lo a les noves tecnologies, convertint-lo en un centre de divulgació científica de referència internacional.

Al llarg d'aquests 13 anys, 10 milions de persones han visitat CosmoCaixa i han pogut viure una experiència única. D'aquestes, més de 7.650.000 han estat públic general, mentre que els 2.350.000 persones restants corresponen a públic escolar.

La mitjana anual de participants en activitats del museu és de quasi 242.200. Els espais més populars han estat el Planetari 3D, el Toca-Toca, el Planetari Bombolla, Creactivity i els laboratoris. 

El públic familiar representa més del 64 % del total, gairebé el 19 % dels visitants acudeixen al centre en parella, més del 7 % o van acompanyats d’amics o visiten el centre sols, i el 3 % fan visites en grups organitzats.

Entre les diverses iniciatives dutes a terme al llarg d’aquests tretze anys, cal destacar 39 exposicions i gairebé 2.860 activitats diferents programades per a tots els públics.
Per edats, més del 6 % dels visitants se situen entre 15 i 25 anys, mentre que més del 44 % tenen edats compreses entre 25 i 39 anys, i els 40 i 64 anys. Les persones més grans de 65 anys representen gairebé el 5 % del públic total.
 
Pel que fa a les procedències, el 33 % dels visitants provenen de la demarcació de Barcelona; el 41 %, d’altres demarcacions catalanes; el 7 %, de diversos llocs de l’Estat espanyol, i el 19 %, de l’estranger.
 
Entre les diverses iniciatives dutes a terme al llarg d’aquests tretze anys, cal destacar les exposicions Els iguanos; Dinosaures. Tresors del desert de Gobi; Abracadabra, il·lusionisme i ciència; Tecnorevolució, i Visca la diferència!, que han estat les més visitades. D’altra banda, els espais estrella han estat el Bosc Inundat i el Planetari 3D.
 
En aquests anys, CosmoCaixa també s’ha convertit en un centre de referència en l’àmbit internacional. Han passat pel centre personalitats de referència tan rellevants com la primatòloga Jane Goodall, el físic Peter Higgs, el cardiòleg Valentí Fuster i el científic Guillem Anglada, entre d’altres.
 

La família ha gaudit d'una sessió especial del 'Toca toca'. Foto: Obra Social La Caixa