Més de 600 docents de l'Escola Pia es troben a Terrassa

El paper d'educadores i educadors va ser el tema protagonista de la XXIX Jornada Pedagògica de l'Escola Pia de Catalunya

Diverses autoritats van participar a la jornada, juntament amb més de 600 docents.
Diverses autoritats van participar a la jornada, juntament amb més de 600 docents. | Badia Casanova BCF
Redacció
12 de maig del 2017
Més de 600 docents van assistir a la XXIX Jornada Pedagògica de l'Escola Pia de Catalunya, que enguany es va celebrar el passat cap de setmana a l'Escola Pia de Terrassa. El monogràfic "Som educadores? Som educadors?" va protagonitzar la jornada, que va mirar de donar respostes a aquesta qüestió en un moment de forta presència de la innovació. Hi van participar, entre d'altres, la regidora d'educació, Rosa Maria Ribera; la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz; el provincial de l’Escola Pia de Catalunya, Eduard Pini, el secretari general de l'Escola Pia de Catalunya, Antoni Burgaya, així com Cristina Roca, directora de l'Escola Pia de Terrassa.

El periodista Jaume Barberà va entrevistar la pedagoga Pilar Benejam sobre com ha de ser l'educador o educadora d'aquest segle. Benejam, doctora en pedagogia i catedràtica emèrita de la UAB, ha estat guardonada amb el premi Ramon Llull (2003), el premi Jaume Vicens Vives a la qualitat de la docència (2004), la creu de Sant Jordi (2004), el premi Marta Mata d'Educació (2011) i el premi d'actuació cívica de la Fundació Carulla (2013).

En la taula rodona Jaume Barberà va conversar sobre el paper de l'educador amb Xavier Nieto, mestre de primària; Anna Gargallo, mestra de secundària; Mònica Rocafort, educadora de pisos; Bernat Dolz, educador en el lleure; Olga Canet, mare, i Steen Knudsen, alumne.