Mor el fotògraf Josep Aznar, l'ull de la dansa del Centre Cultural Terrassa

Ha estat un dels fotògrafs de dansa més importants del país

Josep Aznar va immortalitzar molts espectacles de dansa a Terrassa.
Josep Aznar va immortalitzar molts espectacles de dansa a Terrassa. | A.P.
Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:30h
El fotògraf de dansa Josep Aznar, un dels primers dedicats a aquest món que hi va haver a Catalunya, ha mort aquest dimecres als 59 anys, segons ha anunciat l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya. Enginyer de formació, de ben jove es va dedicar a la fotografia. Va començar el 1977 i des d’aleshores ha plasmat amb la càmera nombrosos "moments històrics" de la dansa. Segons l’associació, disposava del "més complet" arxiu de fotografies de dansa d'aquest període a Catalunya.

Les seves fotografies van protagonitzar més de 20 exposicions, a centres com el Teatre Lliure, el Centre Cultural Blanquerna de Madrid, el Palau Robert de Barcelona, l'Ajuntament de París o el Parlament Europeu d'Estrasburg. També va exposar a Terrassa, per exemple, amb motiu del 25è aniversari de la Temporada de Dansa al Centre Cultural.

Josep Aznar va ser, de fet, fotògraf de la Temporada de Dansa del Centre Cultural de Caixa de Terrassa des de 1983. Va participar en una desena de llibres entre els que destaca 25 Anys de Dansa. Centre Cultural Caixa Terrassa, del 2009, així com en altres obres sobre dansa del mateix Centre Cultural Terrassa.

Aznar també va col·laborar en diverses revistes dedicades a l'escena. A més, va treballar per a companyies de dansa com el Ballet de Zuric, Última Vez/Wim Vandekeybus, el Ballet Nacional d'Espanya, la Companyia Antonio Gades o el Víctor Ullate Ballet. L'any 2009 va guanyar el Premi Dansacat, en la categoria de Reconeixement Professional. 

La vetlla es fa al Tanatori de les Corts. La cerimònia serà divendres 12 de maig a les 11.30 h, i a les 13.00 h es farà la incineració al Cementiri de Montjuïc de Barcelona.