Un monoplaça de l'UPC de Terrassa, al saló Automobile Barcelona

L'equip UPCecoRacing de l’ESEIAAT exhibeix el cotxe elèctric ecoRZ en un estand, al costat de les grans marques

L'ecoRZ, el cotxe elèctric de l'ESEIAAT.
L'ecoRZ, el cotxe elèctric de l'ESEIAAT. | UPC
Redacció
11 de maig del 2017
L'equip UPCecoRacing, de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), serà present, de l’11 al 21 de maig, al saló Automobile Barcelona amb un estand, juntament amb les grans marques automobilístiques del mercat internacional. La UPC també presentarà, els dies 11 i 12 de maig, al Connected Hub del Saló, algunes iniciatives innovadores impulsades a través del ‘hub’ CARNET.

Els estudiants d’UPCecoRacing mostraran als expositors i visitants del Saló Automobile Barcelona, que té lloc al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona (Av. Reina Maria Cristina), el seu monoplaça elèctric de competició ecoRZ, amb el que s’han posicionat com el millor equip estatal de la competició internacional Formula Student. UPCecoRacing també exhibirà el seu primer model ecoR2, que en el seu moment va ser el primer cotxe híbrid de competició universitari de l’Estat.

UPCecoRacing és un  equip composat per prop d’una cinquantena d’estudiants de diferents àrees de l’enginyeria, que ja ha dissenyat i construït en sis anys dos monoplaces sostenibles, amb els quals han competit en circuits de tot el món, aconseguint un dels millors palmarès de la Formula Student. De fet, aquest any s’han posicionat a la llista dels deu millors equips universitaris del món.

El treball que desenvolupen els estudiants d’UPCecoRacing s’emmarca en el programa INSPIRE, una iniciativa d’innovació  docent premiada per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que impulsa l’ESEIAAT, i a través de la qual els estudiants es formen com a enginyers amb projectes reals  sota el concepte learning by doing.

Innovacions de la UPC per a la mobilitat urbana

Un sistema pilot per compartir vehicles a Barcelona, una eina de simulació per les noves formes de mobilitat a la ciutat i un concurs sobre conducció autònoma són tres de les iniciatives innovadores que presentarà CARNET, el primer hub d’investigació i innovació centrat en l’àmbit de la mobilitat urbana a Barcelona, impulsat per la UPC, Volkswagen Research i SEAT. Aquestes tecnologies s’exposaran, els dies 11 i 12 de maig, al Connected Hub, un espai de l’Automobile Barcelona concebut com a punt de trobada dels actors implicats en les innovacions tecnològiques clau per al present i el futur del sector de l'automoció.

Entre d’altres, es presentaran Barcelona, Smart Shuttle Pilot, un projecte pilot i col·laboratiu de transport urbà compartit; CitEffect–UPC: Virtual Mobility Lab Barcelona, una eina de simulació que avalua quantitativament l’impacte de les noves formes de mobilitat en un entorn urbà; i el  SEAT Autonomous Driving Challenge, un concurs adreçat a estudiants amb formació en robòtica.