El CN Terrassa dona la sorpresa i guanya el CN Sabadell al primer partit de semifinals

El conjunt de Dídac Cobacho es classificarà per la final de la Lliga si guanya aquest divendres a l'Àrea Olímpica

Una imatge del partit a Can Llonch.
Una imatge del partit a Can Llonch. | CNS
11 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:02h
El CN Terrassa va trencar els pronòstics en el primer partit de semifinals del play-off pel títol de la Lliga Nacional Divisió d’Honor Masculina de waterpolo. El conjunt de Dídac Cobacho va derrotar el CN Sabadell (5-6) a domicili en el primer partit de la sèrie i ara tindrà l’opció de segellar el passi a la final a casa, divendres a les 20.45 h. En cas de victòria visitant, l’eliminatòria tornaria a Sabadell, que acolliria diumenge a les 12.45 h el tercer i definitiu partit.

Els egarencs van quallar un partit molt seriós i van brillar especialment en el capítol defensiu, atès que van ser capaços de contenir el potencial ofensiu d’un equip tan anotador com el Sabadell. Els de Dídac Cobacho van avançar-se en el marcador als cinc minuts de joc en una acció en superioritat culminada per Álvaro Granados des de l’extrem esquerre. La diana va venir precedida de l’expulsió per protestar d’Iván Gallego, el boia titular del conjunt de Chava Gómez. El CN Terrassa va ampliar la renda en el tram final del període de la mà d’Àlex de la Fuente, que va batre Motos amb un llançament des del centre de l’atac.

La dinàmica va mantenir-se en el segon quart. El Sabadell seguia sense trobar escletxes en atac i, quan les trobava, emergia la figura d’Iñaki Aguilar, que va protagonitzar diverses aturades de mèrit. Mitjan període, Oriol Rodríguez, al contracop, va marcar el tercer. Els locals van inaugurar el seu compte a només quinze segons del descans, en una jugada en home de més que va resoldre Cabanas (1-3).

A la represa, el Sabadell va reaccionar. En només tres minuts, va equilibrar el marcador amb dianes de Cabanas de tir exterior i de Bustos des de la boia. Quan semblava que el partit faria un tomb, el CN Terrassa va replicar de forma esplèndida amb un parcial de 0 a 3. Jordi Pérez va clavar un tir amb bot des del lateral dret. Oriol Rodríguez, des d’una posició similar, va incrementar la diferència dos minuts després i Fran Sánchez, en una precisa combinació en superioritat numèrica, va situar un esperançador 3 a 6 al final del tercer període.

En l’últim quart, els terrassencs van gestionar la renda adquirida davant un Sabadell que no ho va deixar d’intentar. Cabanas, als dos minuts de joc, va apropar els locals. El partit va entrar en una fase de tensió i nervis, que es va reflectir en les diverses accions de superioritat que van desaprofitar ambdós equips. Els de Chava Gómez van tornar a marcar a vint-i-sis segons del final de la mà de Javier Gorria. Però ja no quedava temps per a res més. Els egarencs van mantenir la pilota en la darrera possessió i van certificar una victòria de prestigi.