Els forners de Terrassa, contra l'expressió «pan con pan, comida de tontos»

Els professionals del pa creuen que aquesta dita no respon a la realitat i desprestigia la seva feina | Recullen signatures per demanar a la RAE i l'Institut Cervantes que no reconeguin aquest refrany

Els forners consideren que la dita no respon a la realitat.
Els forners consideren que la dita no respon a la realitat. | Juanma Peláez
Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:08h
Els forners artesans de Terrassa, en conjunt amb els de tota Espanya, s'han posat en peu de guerra contra una dita ben popular de la llengua castellana: el conegut "pan con pan, comida de tontos".

Més de 25 forners artesans de la ciutat egarenca, juntament amb 650 mestres forners de tot l'estat espanyol, han organitzat una campanya perquè aquest refrany passi a la història. Els forners creuen que denigra la seva feina i no respon a la realitat.

Al llarg d'aquest dijous, alguns forners de Terrassa estaran al Parc Vallès de la ciutat recollint signatures per canviar la dita, una acció que complementa la web elpannoescomidadetontos.com.

La queixa d'aquests professionals recau sobre la RAE, responsable de vetllar pel bon ús de la llengua, i sobre l'Instituto Cervantes, que edita el "Refranero Multilingüe". En aquests sentit, volen que ambdues institucions, que vetllen pel correcte ús de la llengua, no reconeguin aquesta dita.
 
El primer acte de la campanya, a Terrassa

Amb l'objectiu d'aconseguir signatures per a aquesta campanya, els mestres forners sortiran demà des de Terrassa, i viatjaran al llarg de la geografia espanyola, donant a conèixer la iniciativa.

Els artesans culminaran la seva petició el pròxim 25 de maig, quan faran entrega de les signatures recollides als acadèmics de la RAE i als responsables de l'Instituto Cervantes, juntament amb una barra de pa i una carta.

L'objectiu d'aquesta acció és reptar els acadèmics a acabar la jornada sense haver menjat un mos del pa que els regalen, demostrant així que la dita "pan con pan, comida de tontos" no respon a la realitat.