Primer assalt del CN Terrassa a les semifinals de la Lliga de waterpolo

El club terrassenc s'enfronta aquest vespre (20.45 hores) al CN Sabadell

Redacció
10 de maig del 2017
El sènior masculí de waterpolo del CN Terrassa afronta avui (20.45 hores) el primer partit de semifinals del play-off pel títol de la Lliga Nacional de Waterpolo Divisió d’Honor a les instal·lacions de Can Llong contra el CN Sabadell. El conjunt de Dídac Cobacho encara el derbi vallesà amb ganes i il·lusió, sent conscient que l’equip del Chava Gómez, amb els números a la mà, porta l’etiqueta de favorit. La sèrie es traslladarà divendres a l’Àrea Olímpica (20.45 hores), mentre que el tercer partit, si fos necessari, es disputaria novament a Sabadell diumenge 14 a les 12.45 h.
 
Malgrat reconèixer que el Sabadell, per planter, està per sobre, el tècnic egarenc considera que l’eliminatòria està “oberta”. “Ells, en línies generals, són un equip més fet, més veterà, mentre que nosaltres disposem de molta il·lusió. Per a molts dels nostres jugadors, passar ronda suposaria disputar per primer cop la final del play-off”. Cobacho afirma que l’equip arriba en molt bon moment a la cita.

“Els jugadors estan molt posats, amb més maduresa després de tota la temporada. Els veig amb confiança, concentrats i amb la manera de jugar cada cop més interioritzada. Dit això, toquem de peus a terra i som conscients de qui som i de contra quin equip juguem. Per començar, tenim el factor piscina en contra”. L’entrenador egarenc subratlla que, sigui quin sigui el desenllaç de la sèrie, la campanya haurà estat “excel·lent”. 
 
El tècnic terrassenc sosté que, independentment del resultat, caldrà “sortir amb bones sensacions d’aquest primer partit, atès que divendres hem d’estar preparats per empatar a un l’eliminatòria i forçar el tercer o bé per decantar-la al nostre favor amb una segona victòria”.

Cobacho adverteix de la bona arrencada de partit que sol protagonitzar el Sabadell. “Surten amb molta intensitat, de manera que hem de parar aquest primer cop. Un partit boig els afavoreix. Hem de ser pacients i no precipitar-nos per evitar els seus contracops. A més, ells compten amb una plantilla molt àmplia i poden aguantar un ritme molt elevat de partit”. Ambdós equips s’han enfrontat tres cops aquest any. El Sabadell va vèncer a principi de temporada en les semifinals de la Copa Catalunya (7-10), mentre que, en lliga, els de Dídac Cobacho van imposar-se a Can Llong en la primera volta (9-10) i el Sabadell va guanyar a l’Àrea Olímpica en la segona (6-8).
 
L’entrenador local afrontarà el repte amb la baixa per lesió del capità Óscar Aguilar i amb el contratemps de l’estat físic d’Agustí Pericas, que pateix gastroenteritis. “No tenir l’Òscar ens condiciona. És el capità i ens aporta serenitat. Respecte a l’Agustí, esperem recuperar-lo una mica en aquest dia que falta pel partit. En tot cas, l’Àlex de la Fuente ha fet una gran campanya i creiem que el pot suplir amb garanties. De fet, tots els jugadors del planter han demostrat que estan preparats per disputar minuts”.
 
“Tranquil·litat i confiança”
 
El porter internacional Iñaki Aguilar afirma que l’equip arriba serè a la cita. “Sabem que estem entre els quatre millors de la lliga. Estem tranquils, amb ganes i confiança, disposats a posar les coses difícils a un Sabadell que parteix com a favorit. Ells estan dissenyats per guanyar la lliga. Els equips del Chava Gómez, a més, solen millorar a final de temporada”.
 
Aguilar remarca que, més que partit a partit, cal plantejar l’eliminatòria “part a part, període a període”. “Hem de resistir la seva sortida en tromba i mirar de portar el marcador igualat fins al final per tal de sorprendre”. El porter qualifica com a “vital” la concentració defensiva. “Hem de neutralitzar la seva gran facilitat golejadora”.