Es multipliquen els incendis en contenidors a Terrassa en pocs dies

Quatre contenidors de paper han cremat des del cap de setmana als voltants de Vallparadís i hi ha hagut una desena de petits focs a la ciutat en total

Redacció
10 de maig del 2017
Els incendis en contenidors, concretament en els de paper, s'han multiplicat en els últims dies. Tot i que no hi ha cap certesa que estiguin relacionats, la matinada de diumenge se'n van registrar tres, i la d'aquest dimarts, un més. Els quatre estan situats a prop del parc de Vallparadís.

Diumenge, tres contenidors de recollida de paper van cremar en menys de mitja hora. Els serveis d'emergències van rebre un avís a les 2.25 hores per informar que un contenidor estava cremant al carrer del Mas Adeu. Quan encara no havien acabat d'extingir-lo, van rebre un nou comunicat avisant de la crema d'un altre contenidor al carrer de Salmerón, que va quedar totalment calcinat; i, per últim, encara van rebre un nou avís a les 2.50, al carrer de Prat de la Riba. Quan els Bombers hi van arribar, el contenidor ja estava calcinat.

D'altra banda, aquest dimarts a la matinada, el 112 va rebre un avís per un contenidor de recollida selectiva de paper i cartró que cremava al carrer del Germà Joaquim, a l'alçada del carrer d'Eugeni Ferrer Dalmau, al barri de Can Palet. Dues patrulles s'hi van desplaçar i van comprovar com el contenidor estava encès i amb una gran flamarada que es va extingir ràpidament, un fet que va fer sospitar els agents que estava provocat. Els policies van separar el contenidor afectat de la resta per evitar que també cremessin abans que arribés una dotació dels bombers, que va acabar d'apagar l'incendi.

En total, hi ha hagut una desena de petits incendis en els últims dies a Terrassa. A més dels contenidors, divendres, es van declarar dos focus prop de l'estació de Torrebonica i un altre en un bosquet de Les Arenes; dissabte, van cremar uns horts a la carretera de Montcada i un cotxe als Bellots, mentre que dilluns a la matinada també va cremar completament una furgoneta a Can Jofresa.