Retiren el líquid contaminant d'un gran dipòsit abandonat al bosc de Castellbisbal

El dipòsit contenia pintures i dissolvents i va ser abandonat al Pla del Canyet

Dipòsit de pintures abandonat al bosc.
Dipòsit de pintures abandonat al bosc. | Ajuntament de Castellbisbal
Redacció
09 de maig del 2017
Actualitzat a les 8:21h
L'Ajuntament de Castellbisbal ha retirat el contingut d'un contenidor de mil litres que estava ple d'un líquid contaminant i que havia estat abandonat al mig d'un bosc del terme municipal; concretament, al paratge anomenat Pla del Canyet.
 
El contenidor es va localitzar el passat mes de març, però no va poder ser retirat fins al dia 4 de maig, ja que el fet que contingués un substàncies contaminants va obligar a adoptar tot un seguit de mesures preventives. Entre elles, la primera va ser prendre una mostra del líquid i portar-la a analitzar a un laboratori que va determinar que es tractava de pintures i dissolvents.
 
Un cop definit el tipus de residu, la segona acció fou encarregar a una empresa especialitzada el buidatge del bidó mitjançant un sistema d'aspiració que garantís que no es produiria cap mena de vessament que pogués contaminar el sòl. Aquest líquid ha estat transportat fins a una planta de tractament de residus.
 
A hores d’ara, ja només queda pendent la retirada del contenidor que anirà a càrrec de la Deixalleria municipal que el recollirà i en farà el tractament adient com a residu especial. El cost de tota aquesta operació de retirada del bidó abandonat ha estat de quasi 1.200 euros.
 
Gravetat dels fets

La Regidoria de Medi Ambient ha qualificat l'abandonament d'aquest bidó de pintures com un acte "extremadament greu i irresponsable", ja que si aquest tipus de residu hagués afectat el sòl, s'haurien pogut produir danys a l'entorn natural de molt difícil reparació.