Els Minyons demanen la Medalla d'Honor de Terrassa per Carles Feiner, «Negre»

La colla demana el màxim reconeixement de la ciutat per l'expresident i ex-cap de colla dels malves, mort el passat 22 d'abril

08 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:04h
Carles Feiner va ser president dels Minyons durant tres anys i cap de colla durant nou temporades més.
Carles Feiner va ser president dels Minyons durant tres anys i cap de colla durant nou temporades més. | C. F.
Els Minyons de Terrassa han demanat a l'Ajuntament de Terrassa que concedeixi, a títol pòstum, la Medalla d'Honor de la Ciutat a Carles Feiner, "Negre", traspassat el passat 22 d'abril als 53 anys.

Feiner era un dels membres històrics de la colla i un dels que més s'hi havia implicat. No en va, el "Negre" era un dels fundadors de l'entitat, i era molt conegut dins de la colla, de la qual havia estat, al llarg de diverses etapes, president (1996, 1997 i 1998) i cap de colla (1983, 1984, 1986, 1987, 1988, 1991, 1992, 2005 i 2006).

A més, havia estat una persona molt implicada en el món de la cultura popular catalana i terrassenca, i havia tingut una participació directa en elaborar la Festa Major de la ciutat tal i com es coneix actualment.

Per tot plegat, la Junta dels malves va acordar, a l'última junta, demanar a l'Ajuntament que s'homenatgi institucionalment Feiner. Així ho han fet, segons ha pogut saber La Torre, en una trobada amb el regidor de Cultura, Jordi Flores, aquest dilluns a la tarda.

La Medalla d'Honor de la ciutat s'atorga des de l'any 2000, en què va substituir les antigues medalles d'or i de plata de la ciutat. Les medalles s'atorguen "per guardonar el reconeixement, els mèrits, les qualitats i les circumstàncies singulars que ajuden a enriquir la ciutat de Terrassa des de les més variades formes de l'activitat humana".

Des de l'any 2000 se n'han concedit 31, totes després d'un acord del Ple municipal. L'any passat se'n van donar sis: a Salvador Alavedra, Pepe Mármol, Àngels Poch, Jaume Galofré, Josep Maria Farràs i Joana Biarnés.

Un emblema dels Minyons i un treballador incansable

En conèixer-se la notícia de la seva mort, l'actual president dels Minyons, Jordi Juanico, explicava a La Torre que "el Carles ha estat per nosaltres un emblema, un símbol, l'ànima de la colla", i afegia que "potser ha estat el minyó més important que hi ha hagut, perquè ha estat molts anys vinculat a la colla, com a president i com a cap de colla; en va ser un dels fundadors". Per la colla, "la pèrdua és irreparable, i el desconsol i el desconcert és molt gran. Però, com ell hagués volgut, tirarem endavant, seguirem el camí".

A més de l'àmbit casteller, Feiner també havia destacat per la seva feina com a sociòleg i com a assessor, en diversos àmbits, d'Esquerra Republicana, el partit de què era un dels homes forts a Terrassa. Pocs dies abans de la seva mort, va protagonizar una polèmica que, segons els seus propers, no feia justícia a la seva manera de ser.

ERC de Terrassa va emetre un comunicat destacant la seva "capacitat de treball i visió estratègica", i afegia que "el seu caràcter fort, a voltes irreflexiu en l’ús de la paraula, mai va emmascarar per tots aquells qui el vàrem conèixer personalment a un professional inqüestionable, algú profundament compromès amb el futur de la seva ciutat i el seu país, Catalunya i, sobretot, una bona persona".