Èxit de públic i participants a la quarta edició del M.A.R.T.

"Llac" d'Alba Valldaura i Nicolás Carbajal i "Poema de l'aire" de Monika Lao han estat les dues propostes més votades pel públic i seran programades pel CAET

Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:46h
El passat cap de setmana, al Teatre Alegria, es va celebrar la quarta edició del Micro Arts Escèniques Terrassa, una mostra del panorama escènic més innovador de la ciutat impulsada pel Centre d'Arts Escèniques de Terrassa.

Enguany el M.A.R.T. ha estat un èxit de participació amb 17 projectes escènics i de públic, amb el Teatre Alegria ple. A més, el CAET ha convertit aquesta quarta edició en una marató escènica de quatre hores on el públic s’ha convertit en programador. L’espectacle més votat formarà part de la programació del Festival TNT 2018.

D'entre totes les propostes escèniques, el públic -que feia de jurat- es va encarregar de votar les que més els agradaven. En aquesta ocasió hi ha hagut un empat i, per tant, dos guanyadors: Llac d'Alba Valldaura i Nicolás Carbajal, i Poema de l'aire de Monika Lao.

A Llac, un nen s'endinsa en un bosc... i li passaran moltes aventures. Aquest és l'inici de la peça dels creadors i intèrprets Nicolàs Carbajal i Alba Valldaura, i els músics i compositors Marcel Pascual i Patricia Cadaveira. Compta amb la participació de Laura Calvet i Susana Bordería en la construcció dels titelles. 

Poema de l'aire de Monika Lao és una peça que combina diferents disciplines escèniques per mostrar-nos els quatre elements. En aquest cas, l'aire: amb acrobàcia aèria, performance i música de piano composta i interpretada per ella mateixa.

Totes dues peces es programaran en el proper Festival TNT 2018 o durant la propera temporada del CAET. Així, el CAET continua impulsant nous talents de la creació contemporània, promovent la producció d’espectacles i implicant-hi els terrassencs perquè puguin decidir què volen veure al festival de la seva ciutat.

Èxit de participació amb 17 propostes escèniques

En aquesta nova edició, hi han participat 17 projectes escènics en construcció que s'han presentat en primícia al públic terrassenc. 

A banda dels dos projectes guanyadors, les altres 15 propostes participants han estat: Tempus amb Berta Serat, Roser Mur i Anna Moya, una peça de teles acrobàtiques i violí per reflexionar sobre el nostre temps; Suite amb Sandra Ballbé i Marta Pons, una peça de dansa i violoncel; Lemon Survey amb alumnes de l'Institut del Teatre; La dona gelatina amb Marta Figueras, fragment de la seva tesina de l'Institut del Teatre; Silence amb la companyia Ça-Marche de Nico Jongen, fragment d'una peça coproduïda amb el CAET que es veurà al Festival TNT 2017; Autònoma amb Irene Vicente, una peça sobre el procés de creació d'un espectacle; #nosoyrusa. Una peli de tu vida amb la companyia La Señorita Blanco, un fragment de la seva peça coproduïda amb el CAET i que es podrà veure al Festival TNT 2017; Trànsit amb la companyia Rectangle Negre, un fragment de la seva nova peça en procés de creació; Isil Sol Vil x Marina Barsy Janer que van fer una performance amb plàstics i quinze quilos de sal; Woyzech, assassí de Ventura López (ReadyMade Productions, participants del TNT 2016), ens mostra una visió de Woyzech amb text i performance audiovisual; Dones i Fronteres, on alumnes de batxillerat escènic de Viladecavalls fan una investigació multidisciplinar amb poemes de J.A. Aguado i amb la participació de Dolors López, Mireia Marzal i Nuno Mendes; Tango de última hora amb Àlex Marteen i Héctor Adell, un tango amb cordes ben lligades; Fang de Quim Girón, 10 minuts d'un espectacle que podrem veure coproduït al TNT 2017, i Quim Bigas i Rodamón de Terrassa amb un nou projecte a la vista.

El CAET ha comptat amb la col·laboració de l'Institut del Teatre i de l'ESTAE per l'organització d'aquesta edició.