«Equilibri i força» de Marta Moreu, a La Galeria del Centre Cultural

L'escultora presenta un món imaginari de bronze a partir d'aquest dijous

Redacció
03 de maig del 2017
Actualitzat a les 8:21h
Detall d'una escultura de Moreu.
Detall d'una escultura de Moreu. | Marta Moreu/CCT
L'escultora Marta Moreu (Barcelona, 1961) estrena aquest dijous una exposició a l'espai La Galeria del Centre Cultural Terrassa.

La mostra "Equilibri i força" s'inaugurarà a les set de la tarda, on es podrà saludar personalment l'artista tot degustant una copa de cava cedida pel Celler del Cava. L'exposició es podrà visitar fins el 28 de maig.

Les creacions de Moreu neixen del subconscient i dels seus sentiments és profunds, amb la intenció de comunicar i expressar d'una manera pràcticament autobiogràfica i sincera, tot buscant l'autenticitat. La seva obra és figurativa, però la distorsió, el moviment, la ingravidesa i el simbolisme l'ajuden a crear el seu propi món imaginari que s'escapa de la realitat i s'acosta més al lirisme.

Moreu, per realitzar les seves escultures, utilitza diferents materials com la fusta, la pedra o el fang, però sobretot el bronze ha estat el seu material preferit. La noblesa, la durabilitat i la flexibilitat del bronze, han estat les qualitats per les quals l'artista l'ha escollit  per treballar-hi. El bronze permet fer formes que amb cap altre material no podria fer, li permet allargar, doblegar i soldar les seves figures en posicions d'equilibri a vegades impossibles.

Els colors de les seves pàtines i la textura rugosa utilitzada en els seus acabats són essencials per donar més intensitat expressiva a la seva obra, amb un cert dramatisme, sense abandonar l'estil auster i depurat. Malgrat la duresa i el pes del material, les seves escultures ofereixen una sensació de lleugeresa i ingravidesa.

Al llarg de la seva carrera artística, Moreu ha viscut i desenvolupat el seu art per diferents llocs del món, com Barcelona, Minneapolis, Mèxic, Miami, Düsseldorf, París o Madrid. Les seves escultures s'han exposat a galeries de mig planeta, com als Estats Units, Canadà, França, el Regne Unit, Bèlgica o Singapur, a més, és clar, de l'estat espanyol.

Actualment viu a Barcelona, on combina el seu treball amb l'ensenyament de modelat i escultura al seu propi taller.