El PSC lamenta la indefinició del Govern amb la situació de l'Hospital General

Lamenten la falta d'informació i que no es consultin les operacions amb el territori

La roda de premsa del PSC, aquest divendres.
La roda de premsa del PSC, aquest divendres. | PSC Vallès Oest
Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:30h
El PSC del Vallès Oest ha denunciat, aquest divendres, que la situació de l'Hospital General de Catalunya avança "a cop de titular". El diputat socialista Pol Gibert ha explicat que "hi ha una gran indefinició per part del Govern, i aquesta situació afecta tant als usuaris com als treballadors de l'HGC perquè els sindicats tampoc en saben res".

Gibert ha alertat que "la Generalitat pretén iniciar un canvi de model sanitari al Vallès sense comptar amb cap tipus de consens", un procés en què "els alcaldes s'han deixat a marge i s'està portant a terme de manera unilateral sense saber de què es parla". "El territori desconeix la situació i les intencions de l'executiu", amb la incertesa que això crea en una qüestió com la sanitat.

El diputat ha lamentat que, en la darrera Comissió de Salut al Parlament, "el conseller Comín es va mostrar totalment evasiu i no va aclarir res" sobre aquesta qüestió. Per la seva banda, Marta García, secretària de Salut del PSC Vallès Oest i regidora de Salut a Rubí, també ha denunciat "la manca de transparència i claredat, el que considerem una manca de lleialtat institucional vers el nostre municipi". García ha assegurat que la prioritat de l'Ajuntament és "garantir una atenció sanitària pública i de qualitat a la població, i per això volem respostes i propostes concretes". La regidora ha explicat que el conseller es va comprometre a informar el consistori rubinenc, "però encara no ho ha fet".

El primer secretari del PSC a Sant Cugat del Vallès, Pere Soler, ha recordat que més de 200.000 persones de tot el territori "es veuen afectades per aquesta improvisació per part del govern català". "No sabem quin camí es prendrà, ni quin tipus d'adquisició es proposa ni en quin estat es troben les negociacions”, ha dit Soler, que ha afegit que, com a portaveu al Consell Comarcal, presentaran una moció al respecte.

Des de Castellbisbal, David Mier ha alertat que la població "no té una xarxa de transport públic adequada per arribar fins l'Hospital General", i ha lamentat la gestió general de la sanitat catalana, en què "més de 161.000 persones estan en llista d'espera per una operació". Mier ha volgut recordar, també, que "el Govern no ha complert amb el mandat" que exigia reobrir les urgències continuades a Castellbisbal, on més d'una cinquena part de la població té més de 65 anys.