L'astrofísic Guillem Anglada, entre les 100 persones més influents de l'any per «Time»

La influent revista publica la llista, que inclou el professor de la Queen Mary descobridor de l'exoplaneta "Pròxima b"

Guillem Anglada-Escudé, descobridor del planeta
Guillem Anglada-Escudé, descobridor del planeta | ACN
Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:37h
L'ullastrellenc Guillem Anglada-Escudé, astrofísic i un dels investigadors que forma part de l'equip que va descobrir l'exoplaneta més proper a la Terra, "Pròxima b", ha estat designat, per la revista Time, com una de les 100 persones més influents de l'any. El professor i investigador de la Universitat Queen Mary de Londres hi apareix acompanyat dels científics Natalie Batalha i Michaël Gillon, els quals també aboquen els seus esforços en la descoberta de nous planetes que podrien acollir vida.

Anglada-Escudé ja va ser inclòs en el rànquing de la revista científica Nature com un dels deu científics més importants de l'any. Ara, Time apunta que "que l'any passat va descobrir un planeta de la mida de la Terra que orbita a Proxima Centauri, l'estrella més propera al Sol".

Pel que fa als dos científics que l'acompanyen en la llista Bathala és la líder de la missió del telescopi Kepler de la NASA, que ha aconseguit trobar al voltant de 4.700 nous planetes des del 2009, i Gillon, qui, al mes de febrer, va descobrir un sistema solar complet amb set planetes de la mida de la Terra que orbiten al voltant de Trappist-1, una altra estrella propera i comparable al Sol.