Castellbisbal rep una distinció per la implantació de la Finestreta Única Empresarial

El guardó reconeix l'ajuntament com un dels 19 primers a posar en marxa aquesta eina, fins i tot abans que entrés en vigor la llei que obliga a fer-ho

Tots els ajuntaments guardonats.
Tots els ajuntaments guardonats. | G. C.
Redacció
28 d'abril del 2017
Castellbisbal ha rebut una distinció per ser un dels ajuntaments pioners a Catalunya en la implantació de la Finestreta Única Empresarial (FUE), una eina de simplificació electrònica des d’on les empreses poden fer totes les accions necessàries per desenvolupar la seva activitat, amb independència de l’Administració responsable.
 
El regidor de Promoció Econòmica, Toni Pons, va rebre el guardó aquest passat dimarts, de mans del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Durant l’acte, que es va fer coincidir amb la clausura d’una jornada tècnica sobre la FUE dirigida a tècnics municipals, també es va atorgar el premi a 18 ajuntaments més que, com Castellbisbal, han implantat la Finestreta Única abans que entrés en vigor, l’estiu del 2015, la llei que obliga a fer-ho.
 
Actualment, la FUE és operativa al 96% dels municipis de Catalunya. En concret, en 905 localitats i properament s’instaurarà en 15 municipis més. Així, l’eina de simplificació administrativa impulsada per la Generalitat cobreix ja el 76% de la població del territori català.
 
La FUE permet  iniciar la formalització de 524 tràmits, uns 405 dels quals, a més, es poden també completar íntegrament a través d’aquest canal. Mentre el 2014 es gestionaven un 37% dels expedients per via electrònica i el 63% restant en presencial, se n’ha invertit la tendència, de manera que la gestió electrònica dels expedients, l’any 2016, ja representava el 72% del total.