L'ullastrellenc Guillem Anglada-Escudé, candidat a Català de l'Any

És un dels deu científics més importants del 2016 segons la revista "Nature" pel seu descobriment de Pròxima B, un exoplaneta semblant a la Terra i a només quatre anys llum

Guillem Anglada-Escudé, descobridor del planeta Pròxima B.
Guillem Anglada-Escudé, descobridor del planeta Pròxima B. | ACN
Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:32h
El científic d'Ullastrell Guillem Anglada-Escudé és un dels candidats al premi Català de l'Any 2016, que atorguen els lectors del diari El Periódico. L'astrònom, nascut a la població vallesana el 1979, és professor d'astrofísica de la Universitat Queen Mary de Londres.

Anglada-Escudé lidera l'equip d'astrònoms que va descobrir l'any passat Pròxima B, un exoplaneta semblant a la Terra i a quatre anys llum. Per aquest descobriment, la revista Nature l'ha inclòs en la llista dels 10 científics més importants del 2016.

L'ullastrellenc és una de les deu personalitats catalanes que aspiren a endur-se un guardó que els últims anys s'han endut el comunicador Joaquim Maria Puyal, l'oncòleg infantil Josep Sánchez de Toledo, l'oceanògrafa Josefina Castellví, la religiosa Lucía Caram i el director de l'ONG Proactiva Open Arms Òscar Camps.

Un altre dels candidats té relació amb Terrassa. Es tracta del director de cinema José Antonio Bayona, antic alumne de l'ESCAC i que acostuma a rodar les seves pel·lícules a la ciutat, com va passar amb Un monstre em ve a veure.

Els altres candidats són la nedadora Mireia Belmonte, el dibuixant de còmics Francisco Ibáñez, l'escriptor Eduardo Mendoza, el metge investigador Oriol Mitjà, l'escriptora Maria Antònia Oliver, la coreògrafa Sol Picó, el sacerdot Manel Pousa (Pare Manel) i l'actriu Clara Segura.