Rafael Ribó reitera que cal refer el procés d'elecció del síndic de Terrassa

El Síndic de Greuges de Catalunya ha enviat una nova carta a l'Ajuntament egarenc, ja que la resolució emesa fa més d'un mes encara no ha rebut resposta

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó.
El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó. | ACN
Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 7:34h
L'atzucac de l'elecció del síndic municipal de greuges de Terrassa es complica una mica més. Després que el govern manifestés la seva voluntat de continuar endavant amb el procés, el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha sortit a la palestra per reiterar a l'Ajuntament de Terrassa que cal refer el procés d'elecció del síndic municipal.

Des de la Sindicatura de Greuges de Catalunya recorden que el passat 22 de març es va emetre una resolució que apuntava una manca de garanties en el procés participatiu, una resolució encara està pendent de resposta. Rafael Ribó s'ha adreçat a tots els grups amb representació al consistori per informar-los que el procediment va ometre requeriments jurídics i van fallar algunes garanties elementals.

Davant la manca de resposta de l'Ajuntament de Terrassa a la resolució, enviada fa més d'un mes, sobre la necessitat de repetir el procés d'elecció del síndic municipal, el Síndic s'ha adreçat de nou al consistori i ha reiterat que que cal corregir les deficiències detectades.

Segons el Síndic, en el procés de consulta ciutadana dut a terme no es van seguir els requeriments fixats per l'ordenament jurídic per a aquest tipus de processos i van fallar algunes garanties elementals. Aquestes consideracions també s'han fet arribar a tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament.

El síndic, Rafael Ribó, ha posat a disposició la institució del Síndic de Greuges de Catalunya per col·laborar en l'elaboració d'una nova sistemàtica per a aquest tipus de procediment. Una col·laboració "basada en la nostra experiència, en una visió comparada en l’àmbit internacional i en la Llei del Síndic", diu textualment la carta tramesa al consistori.

A parer del Síndic, les mancances detectades en el procés participatiu desenvolupat invaliden l'esmentat procés de consulta ciutadana. El Síndic va mantenir el passat 18 d'abril una reunió amb la major part de les persones aspirants al càrrec de síndic local, sense presència de representants de l'equip municipal per preservar la independència de la institució i dels assistents a la reunió.