LGTB Terrassa celebra aquest diumenge el Dia de la Visibilitat Lèsbica

Faran un acte a la carpa del parc de Vallparadís | La commemoració és aquest 26 d'abril, i les associacions LGTB insten els polítics a aprovar la Llei d'Igualtat LGTB

Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:25h
Des de l'any 2008, el 26 d'abril es commemora el Dia de la Visibilitat Lesbiana, en què les organitzacions LGTBI anima les dones lesbianes a prendre consciència dels beneficis de viure la seva identitat d'una manera plena i que es converteixin en referents socials.

Amb motiu d'aquesta efemèride, LGTB Terrassa celebrarà, aquest diumenge 30 d'abril, un acte per visibilitzar les diversitats lèsbiques a la ciutat. Serà al tram sud del Parc de Vallparadís, a la carpa, des de les dotze del migdia fins les quatre de la tarda.

Alejandra Castelló, copresentadora d'Hora Punta de TVE, serà la padrina de l'esdeveniment. Babeth Ripoll presentarà la primera guia de salut sexual per a persones amb genitals femenins "Protegeix-te cony!", realitzada per l'entitat. També hi haurà actuacions musicals, teatre, clowns, dansa i poesia, i tot presentat per l'actriu i cantant Itziar Castro. A més, s'hi podran trobar una zona de pícnic, vermut i pintxos, entre d'altres.

També amb motiu del Dia de la Visibilitat Lèsbica, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) ha reclamat l'aprovació urgent de la Llei d'Igualtat LGTBI, amb la què es pugui construir una societat lliure de discriminació i on les dones lesbianes puguin ser visibles lliurement.

FELGTB anima les dones lesbianes a ser conscients dels èxits polítics i socials ja aconseguits, en un moment en què el 80% de la societat dona suport al col·lectiu LGTB a Espanya, tot i que encara queda molta feina per fer. L'organització insta també totes les forces polítiques a aprovar l'esborrany de la llei, per acabar amb les barreres que encara es troben les dones lesbianes en el seu dia a dia.

"L'aprovació de l'esborrany de Llei Igualtat LGTBI que va presentar FELGTB el passat mes de setembre és fonamental perquè les dones lesbianes puguin fer el pas de ser visibles en la nostra societat. Actualment encara hi ha moltes barreres discriminatòries que els impedeixen fer un pas tan important en la seva vida com és sortir de l'armari ", explica Charo Alises, portaveu de FELGTB, en el context del Dia de la Visibilitat Lèsbica.