«Les noies del calendari» d'Acte Quatre triomfen al premi Ciutat de Terrassa de teatre

La comèdia del grup de Granollers s'emporta cinc guardons, entre els quals a la millor obra pel jurat i per votació popular

'Les noies del calendari' d'Acte 4.
'Les noies del calendari' d'Acte 4. | Acte4
Redacció
25 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:40h
Les noies del calendari, del grup Acte Quatre de Granollers, ha estat la gran vencedora del Premi Ciutat de Terrassa de teatre d'aquest any. Fins a cinc dels dotze guardons han anat cap al grup granollerí després de l'acte d'entrega celebrat aquest dissabte.

La comèdia de Tim Firth, basada en l'història real d'un grup de dones madures que van protagonitzar un calendari benèfic amb el nu artístic com a tema per recaptar fons per la leucèmia, ha estat la preferida del jurat, per davant de l'obra Descalços pel parc, de El Centru de Canet de Mar, i de Toc toc, d'Inestable Ceretana, de Puigcerdà.

Acte Quatre també s'ha endut el premi a la millor obra per votació popular, atorgat pel públic, així com els premis a millor il·luminació, millor muntatge musical, millor caracterització i millor primera actriu, que ha estat conjunt per les protagonistes de l'obra, que s'han imposat a Montse Estarlich, de El Centru, i Laura Rodríguez, d'Inestable Ceretana.

Pel que fa al millor primer actor, el premi ha anat per Joan Escudé, d'Abraxas Teatre (Barcelona) i la seva versió del clàssic Casa de nines. Josep Pou, d'El Centru, i Josep M. Simó, del Grup Escènic de Navàs, han estat els finalistes.

La millor actriu de repartiment ha estat Cati Forcano, d'El Centru, seguida de Raquel Gil, del Grup Artístic Carles Xena (Arenys de Mar) i Olga Pey, d'Acte Quatre. En la categoria masculina, el millor actor de repartiment ha estat Jordi Sàbat, del grup Carles Xena, seguit de Ricard Sentís, d'Abraxas, i Manel Pica, també del Carles Xena.

El guardó al millor director ha estat per Xavi Piguillem, d'Inestable Ceretana. Pilar Pla, d'Acte Quatre, ha estat la segona classificada, i Quim Dotras, d'El Centru, el tercer.

Per últim, Un marit ideal, del grup Tequatre, de Figueres, s'ha endut el guardó a la millor escenografia, i Toc-Toc i l'Inestable Ceretana s'han endut el premi del jurat juvenil.
 

Les actrius d'Acte Quatre. Foto: Acte4