Operatiu contra el gihadisme al Vallès i l'àrea metropolitana de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra preveuen diverses detencions en una acció que abasta Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Ripollet, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat i Masquefa

Un dels domicilis on han actuat els Mossos
Un dels domicilis on han actuat els Mossos | Mossos d'Esquadra
Redacció
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 8:56h
Efectius dels Mossos d'Esquadra, des de les 4.30 h d'avui i amb la participació d'unitats especialitzades del cos, estan duent a terme una operació antiterrorista contra el gihadisme coordinada en diverses localitats de Catalunya. En concret, l'actuació es realitza a l'àrea metropolitana, en poblacions com Barcelona  Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet i Cornellà de Llobregat, i Masquefa, a l'Anoia.

Aquesta actuació s'emmarca en una investigació tutelada pel Jutjat Central d'Instrucció núm. 5 de l'Audiència Nacional. El dispositiu preveu l'entrada a diferents immobles i la detenció de diverses persones.

Aquesta és la quarta operació contra el gihadisme a Catalunya en poques setmanes. Fa pocs dies es va detenir una jove de 19 anys a Terrassa; fa un mes es van arrestar dos homes a Roda de Ter (Osona), amb antecedents per violència i que havien radicalitzat i adoctrinat dues noies catalanes, una de Manlleu i una altra del mateix municipi de Roda de Ter; i a mitjans de març, es va detenir un home a Santa Coloma de Farners (la Selva) acusat de finançar Estat Islàmic.