FOTOS Cap de setmana intens dels Bastoners de Terrassa

La colla ha celebrat la seva 36a Diada de la Colla amb deu agrupacions més i ha participat als actes de Sant Jordi

Els Bastoners de Terrassa, diumenge a la plaça Vella.
Els Bastoners de Terrassa, diumenge a la plaça Vella. | Joaquim Albalate
Redacció
25 d'abril del 2017
Els Bastoners de Terrassa han tingut un cap de setmana mogut, en què han omplert la ciutat de balls i de música. Dissabte van celebrar la seva 36a Diada de la Colla, mentre que diumenge van actuar a la plaça Vella de Terrassa. 

La 36a diada de la colla va estar marcada per l'estrena dels nous mocadors de la colla i les noves samarretes dels grups de balladors petits, que incorporen dibuixos de l'artista Helena Casòliva, i per la xifra rècord de colles convidades, 10 en total (nou colles bastoneres i el Ball de Gitanes de Martorelles). Només a les trobades nacionals de 2006 i 2012 s'han vist més colles de ball de bastons a Terrassa. Un nombrós públic va seguir les tres cercaviles simultànies pel centre de la ciutat i la ballada final a la plaça Vella, que es va cloure amb el Basswing a càrrec de Bastoners de Terrassa i Terrassa Hoppers. 
 

Els Bastoners de Terrassa, durant la 36a Diada de la Colla, al raval de Montserrat. Foto: Manel Marqués/Bastoners de Terrassa


Diumenge, la colla va tornar a la plaça Vella per a actuar dins dels actes oficials de la diada de Sant Jordi, en aquesta ocasió sense colles convidades i desplegant gairebé tot el seu repertori de balls a càrrec de totes les seccions de la colla (infantils, mitjans, juvenils, joves i grans).
 

Els Bastoners, a la plaça de la Torre del Palau per Sant Jordi. Foto: Manel Marqués/Bastoners de Terrassa



Després del lluiment a la Vella, la colla es va adreçar a la plaça de la Torre del Palau on va completar la tarda amb balls que no es van veure a la plaça Vella, com La Creu, la dansa que requereix més balladors del seu repertori (una vintena) o el Jazztick, de nou amb la col·laboració dels Terrassa Hoppers.
 

Un jove ballador dels Bastoners de Terrassa, a punt per ballar. Foto: Joaquim Albalate

Un jove ballador dels Bastoners de Terrassa, a punt per ballar. Foto: Joaquim Albalate