Terrassa acomiada Carles Feiner, «Negre»

Jordi Juanico, president dels Minyons: "És una pèrdua irreparable, era l'ànima de la colla" | La polèmica aixecada la setmana passada "no fa justícia a una bona persona" i gran treballador, segons ERC

Crespó negre a una camisa dels Minyons de Terrassa.
Crespó negre a una camisa dels Minyons de Terrassa. | J. A.
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 20:04h
Terrassa ha acomiadat Carles Feiner, "Negre", aquest dimarts a la tarda. Desenes de persones han acompanyat la família en l'adéu a l'ex-cap de colla i expresident dels Minyons de Terrassa, dels que havia estat fundador, al temple del Cementiri de Terrassa.

Els Minyons de Terrassa han rebut un cop fort. Feiner era un dels fundadors de l'entitat, i era molt conegut dins de la colla, de la qual havia estat, al llarg de diverses etapes, president (1996, 1997 i 1998) i cap de colla (1983, 1984, 1986, 1987, 1988, 1991, 1992, 2005 i 2006). A més, havia estat una persona molt implicada en el món de la cultura popular catalana i terrassenca, i havia tingut una participació directa en elaborar la Festa Major de la ciutat tal i com es coneix actualment.

En declaracions a La Torre, el president dels malves, Jordi Juanico, ho resumia en què "el Carles ha estat per nosaltres un emblema, un símbol, l'ànima de la colla", i afegia que "potser ha estat el minyó més important que hi ha hagut, perquè ha estat molts anys vinculat a la colla, com a president i com a cap de colla; en va ser un dels fundadors".

Per la colla, "la pèrdua és irreparable, i el desconsol i el desconcert és molt gran. Però, com ell hagués volgut, tirarem endavant, seguirem el camí". Juanico ha volgut transmetre el condol a tota la seva família en nom de la colla. En senyal de dol, els malves han anul·lat tots els actes programats, excepte els assajos, per aquesta setmana, i, a més de l'homenatge durant la diada de Sant Jordi, també han obert un llibre de condol que va ser diumenge a la parada dels malves, i que estarà tota la setmana al seu local.

Els malves han aixecat un pilar de dol al funeral del seu exdirigent, en què també hi ha hagut representants de diferents colles castelleres d'arreu del país. De fet, a més de la seva colla, Feiner era un referent i una persona molt coneguda en el món casteller. La gran majoria de colles castelleres, així com molts castellers i personalitats relacionades, han donat el seu condol als malves a través de les xarxes socials, així com en privat.