El CN Terrassa tanca la millor lliga de la història amb una victòria per emmarcar contra el Mediterrani

Les egarenques van estar virtualment en plaça de play-off pel títol durant diverses fases del partit

Acció del partit entre CN Terrassa i CE Mediterrani.
Acció del partit entre CN Terrassa i CE Mediterrani. | CN Terrassa
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:09h
El CN Terrassa va vèncer el CE Mediterrani (14-8) en partit corresponent a la divuitena i última jornada de la Lliga Nacional Divisió d’Honor Femenina de waterpolo. El conjunt de Xavi Pérez va signar un matx extraordinari que el va deixar a tocar del somni del play-off pel títol. Les egarenques necessitaven guanyar de tres gols o més i que el Madrid Moscardó no s’endugués els tres punts de la piscina del Rubí. Les madrilenyes, però, van imposar-se en un partit molt ajustat (9-10) i van obtenir la quarta posició. Val a dir que, en moltes fases de la tarda, una carambola que semblava remota es va fer realitat, atès que el partit entre el Rubí i el Madrid Moscardó va registrar empats a sis, a set, a vuit i a nou gols.

Gràcies al triomf contra el Mediterrani, el CN Terrassa acaba la lliga en cinquena posició amb 28 punts i un balanç de nou victòries, un empat i vuit derrotes. Es tracta de la millor classificació de la història del sènior femení en la màxima categoria del waterpolo estatal.

Les de Xavi Pérez van cloure la campanya d’una forma brillant. Les visitants van avançar-se en el marcador al minut de joc de la mà de Panicello, una diana que va esdevenir un miratge. El CN Terrassa va prendre immediatament les regnes del partit i va encadenar un parcial contundent de 4 a 0. Olga Descalzi, de penal, va empatar a un. Poc després, Raquel Roldán, des de la boia, va capgirar l’electrònic i Anna Roldán, amb dos llançaments prodigiosos, va completar el parcial.

A la represa, el matx es va equilibrar. Les locals, però, es van mostrar prou sòlides i encertades per conservar els tres gols de renda fins al descans. Puanani, en una transició ràpida, va apropar el conjunt del barri de Sants. Les egarenques van respondre amb fermesa amb un parcial de 3 a 0. Un penal ben forçat per Sierra Smiley va permetre Descalzi anotar el 5 a 2. Noelia Mora, excel·lent durant tot el matx, va ampliar la renda i una Anna Roldán també estel·lar van enfilar l’electrònic fins al 7 a 2. Goset i Panicello van aturar la sagnia just abans de l’equador (7-4).

A la represa, l’equip de Xavi Pérez, tot determinació, va assegurar la seva part de la carambola: guanyar el seu matx per tres gols o més. Mora va marcar el vuitè en culminar una jugada trenada en superioritat numèrica. Llisterri, també en jugadora de més, va retallar distàncies. El CN Terrassa va trencar el partit definitivament amb un parcial de 4 a 0 demolidor i estètic. Anna Roldán va batre Fuertes amb un míssil a l’escaire. Dos minuts després, Smiley va anotar el desè amb un revers des de la boia. Mora i Gege Pirat, amb sengles vaselines, van col·locar un concloent 12 a 5.

En l’últim quart, el Mediterrani va mirar de maquillar el resultat amb poc èxit. Puanani i Goset van reduir el desavantatge als cinc gols. Mora va replicar amb un llançament esplèndid al límit de la possessió (13-7). En el darrer minut, Durán, en superioritat numèrica, i Mora, amb un nou tir de manual, van col·locar el 14 a 8 final.