Les colles castelleres de Terrassa posen una marxa més per Sant Jordi

Minyons estrenen el 2 de 8 amb folre i el pilar de 6 en una diada marcada pel record de Carles Feiner | Els Castellers de Terrassa fan la seva millor diada de l'any i continuen treballant per l'objectiu dels castells de vuit

2 de 8 amb folre dels Minyons i 7 de 7 dels Castellers de Terrassa.
2 de 8 amb folre dels Minyons i 7 de 7 dels Castellers de Terrassa. | MdT/CdT
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:46h
Mentre els darrers curiosos remenaven les parades de llibres i roses, la Diada de Sant Jordi ha tornat a portar castells a la plaça Vella de Terrassa aquest diumenge. Les dues colles locals han actuat en una diada marcada, sobretot, pel record de Carles Feiner, "Negre", expresident i ex-cap de colla traspassat aquest dissabte.

L'actuació, que ha començat més d'hora del que és habitual per evitar coincidir amb la disputa del Reial Madrid - FC Barcelona, s'ha encetat amb un pilar de dol de cada colla, que ha acabat amb una sentida ovació dels malves a la memòria d'un dels seus fundadors.

Els Minyons han descarregat, a la primera ronda, un 3 de 8 que s'ha pujat molt obert però que no ha perillat en cap moment, abans d'atacar la primera estrena de la tarda: el 2 de 8 amb folre, amb moltes novetats però que han descarregat sense complicacions. A la tercera ronda, els malves han optat pel 4 de 8 abans de fer el primer pilar de 6 de la temporada, amb un terç nou, i que han descarregat després d'una rebrincada que ha estat a punt de fer-lo caure.

Els Castellers de Terrassa, per la seva banda, han realitzat també una bona actuació, amb tres castells de la gamma alta de set. Els blauturquesa han començat pel 5 de 7, un castell que ja tenen dominat, i han triat el 7 de 7 com a segon castell, amb diverses estrenes de posició. Els Castellers han tancat les seves rondes de castells amb un sempre espectacular 3 de 7 per sota que ja havien estrenat al matí, a Igualada.

De fet, els blauturquesa han actuat per partida doble aquest diumenge. Al migdia, i acompanyats dels Moixiganguers d'Igualada i els Castellers de Sant Cugat, han estat a la capital de l'Anoia, on han fet una actuació similar tot i portar menys camises a plaça: el 5 de 7, el 4 de 7 - amb vistes a pujar-lo un pis - i el 3 de 7 per sota.

També els Minyons s'havien enfaixat abans: en aquest cas, per rebre l'homenatge del Terrassa FC, en què han aixecat un pilar a la gespa de l'Estadi Olímpic Municipal abans del partit dels vermells contra la UE Vilassar.

Bona valoració de l'inici de temporada

Sant Jordi marca un punt d'inflexió a la temporada per les colles terrassenques, que ja encaren els dos mesos que queden per la Festa Major de la ciutat, on volen portar els castells més grans de què siguin capaces.

El cap de colla dels Minyons, Nani Matas, s'ha mostrat "molt satisfet" per la diada, sobretot després d'un inici de temporada convuls, amb diverses baixes que han afectat a l'evolució de la colla. Matas ha celebrat que les estrenes de castellers hagin anat bé, i ha afirmat que els castells de nou pisos arribaran aviat: tot és qüestió d'acabar-los de polir a l'assaig, on ja porten setmanes treballant-los.

Els objectius dels Castellers també passen per l'assaig, com diu el seu cap de colla, Joan Enric Pujol. Els blauturquesa estan treballant "tota la gamma de castells de set i els bàsics de vuit", tot i que l'evolució del 2 de 7 està sent "més lenta" pels canvis als pisos superiors. Poc amics de posar data als castells, Pujol ha explicat que els vuit pisos podrien arribar a principis de juny, tot i que si l'assaig i el nombre de camises acompanyen, els portaran a plaça el més aviat possible.