L'esvoranc que es va empassar un cotxe a Viladecavalls estarà reparat en dos mesos

El forat, d'uns 20 metres, es va produir el passat 25 de març a causa de moviments de terres provocats per la pluja

Vista del carrer del Ferrocarril, en plenes obres.
Vista del carrer del Ferrocarril, en plenes obres. | Aj. Viladecavalls
Redacció
22 d'abril del 2017
Els treballs de reparació del tram de carrer a Viladecavalls afectat per un esvoranc el passat 25 de març avancen a bon ritme. L'Ajuntament vilacavallenc estima que, al ritme actual i depenent de les obres de drenatge, les obres es puguin completar en 6 o 8 setmanes.

Des que es va produir l'esvoranc, produït pels moviments de terres causats per les pluges, s'han realitzat una desena d'actuacions de consolidació estructural, de protecció d'infraestructures i d'excavació d'emergència, sempre en contacte permanent amb Adif - la via del tren entre Terrassa i Manresa passa a tocar del forat - i amb les companyies de subministrament i telecomunicacions.

En un primer moment, les obres es van dedicar a tancar i delimitar la zona afectada per garantir la seguretat dels veïns, al mateix temps que es va decretar una reducció de la velocitat de pas dels trens per evitar majors danys en les estructures i talussos afectats.

A més, s'han sanejat i enderrocat els talussos adjacents, així com els elements urbans malmesos, amb la retirada de paviments asfàltics, voreres i vorades. També s'han retirat les infraestructures de serveis, com les canalitzacions de transport d'aigua, telecomunicacions, electricitat i gas natural, que s'han desviat per altres llocs.

Una vegada assegurada la infraestructura, i per adequar un accés frontal a la zona de l'esvoranc, s'ha construït un vial d'accés lateral per facilitar els treballs.
 

Estat actual de l'esvoranc, al carrer del Ferrocarril de Viladecavalls. Foto: Aj. Viladecavalls


Després d'excavar fins una fondària aproximada de 20 metres, s'ha drenat l'aigua acumulada, producte del col·lapse i de les darreres pluges, i s'ha aconseguit retirar el vehicle accidentat, els ocupants del qual van resultar il·lesos i que s'ha retornat al seu propietari.

L'empresa Contratas Vilor SL és l'encarregada d'executar les obres d'emergència, i s'ha nomenat l'enginyer de camins, canals i ports José Luis Blanch com a director de les obres.

L'Ajuntament ha informat que està treballant per normalitzar la situació a la zona afectada al més aviat possible, i que està cercant ajuts econòmics a altres administracions i organismes oficials donada la magnitud d'aquestes obres.
 

El cotxe, a l'interior de l'esvoranc. Foto: Ajuntament de Viladecavalls