Dues estrelles de la dansa seran «Déeses et Démones» al Centre Cultural Terrassa

La inclassificable coreògrafa i ballarina Blanca Li i l'estrella del Ballet del Bolxoi Maria Alexandrova presenten una extravagant producció plena de contrastos i grans vestuaris

Blanca Li i Maria Alexandrova, a 'Déeses et Démones'
Blanca Li i Maria Alexandrova, a 'Déeses et Démones' | CCT
Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:48h
L'escenari del Centre Cultural Terrassa acollirà, aquest dissabte al vespre, un espectacle que unirà dues grans estrelles mundials de la dansa: Blanca Li i Maria Alexandrova. La inclassificable coreògrafa i ballarina andalusa i l'estrella del Ballet del Bolxoi de Moscou presenten una extravagant producció francesa, plena de contrastos i grans vestuaris. 

Déeses et Démones expressa el poder universal creatiu femení i està inspirada per les mitologies clàssiques o primitives. La peça es podrà veure aquest dissabte 22 d'abril, a les 20 h, al Centre Cultural Terrassa.

L'espectacle és la trobada de dues estrelles de la dansa en una creació mitològica, com als temps dels déus grecs: es combinen i s'enfronten, són el caos i l'harmonia, es transformen en diablesses o en divinitats benvolents per canviar el destí dels humans, sembrant al seu entorn força, alegria i energia. Són les dues cares de la mateixa moneda?

Per Blanca Li, l'eclèctica coreògrafa i ballarina, i Maria Alexandrova, la sublima ballarina estrella del Ballet del Bolxoi, es tracta d'una oportunitat per explorar juntes les seves personalitats. Malgrat els seus recorreguts diferents, es troben aquí com dues bessones, tant en l'harmonia com en la violència.

Aquesta creació de Li pel Teatre dels Camps Elisis es va estrenar a París el 22 de desembre del 2015, i va ser la primera vegada que Alexandrova participava en una creació francesa.

Les protagonistes

Blanca Li és talentosa i multifacètica, amb la curiositat sempre alerta, és ballarina, coreògrafa, directora i realitzadora alhora. Nascuda a Granada, busca les arrels de la seva inspiració en la cultura àrab andalusa, explorant a més un ampli ventall de formes d'expressió corporal, que van des del ballet clàssic fins el hip hop. D’Espanya a França, passant per Nova York o Berlin, Blanca Li signa un recorregut personal molt singular.

Per la seva banda, Maria Alexandrova té una brillant carrera al Teatre Bolxoi, i per primera vegada es presta al joc de la improvisació en aquest espectacle. Alexandrova es va formar a l'Acadèmia Coreogràfica de Moscou i va guanyar la medalla d’or en el Concurs Internacional del Ballet de Moscou al 1997. Poc temps després, va ingressar al Ballet Bolxoi i des del 2004 n'és Ballarina Principal.

Fitxa Artística

Coreografia i direcció artística: Blanca Li
Interpretació: Blanca Li i Maria Alexandrova
Direcció musical: Tao Gutiérrez
Escenografia: Pierre Attrait
Il·luminació: Charles Carcopino
Vestuari: Azzedine Alaïa, Jean-Paul Gaultier, Stella McCartney i Sophie Thèallet
Decorats: Pierre Attrait
Vídeos: Charles Carcopino

Les dades

Blanca Li i Maria Alexandrova
Déesses et démones
Dia i hora: dissabte 22 d’abril a les 20h
Lloc: Centre Cultural Terrassa. Rambla d’Ègara, 340
Preu: 20-36€
Durada: 90'
Venda d'entrades a la taquilla del Centre Cultural Terrassa, per internet o per telèfon al 902 180 677