Terrassa serà fundadora de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària

La nova associació es constituirà el proper mes de maig, integrada per diversos municipis

Miquel Sàmper serà el representant de l'Ajuntament de Terrassa a la nova entitat.
Miquel Sàmper serà el representant de l'Ajuntament de Terrassa a la nova entitat. | Joaquim Albalate
Redacció
13 d'abril del 2017
Terrassa serà un dels municipis que el proper 17 de maig constituiran l’associació Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària. La nova entitat suposarà la formalització d’una xarxa de municipis que des del 2015 treballa per promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària a Catalunya. La nova associació serà la primera entitat impulsada per municipis dedicada a la promoció de l’economia social de l’Estat Espanyol.

L’Ajuntament de Terrassa va aprovar al darrer ple ordinari els estatus de la nova entitat i serà una de les ciutats fundadores de l’associació. El tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, serà el representant de l’Ajuntament de Terrassa a l’entitat. Terrassa ha estat membre de la xarxa des dels seus inicis, l’any 2015, i ha participat activament en l’organització de diverses jornades, trobades i altres activitats. La xarxa està integrada per una quarantena de municipis catalans.

L’Ajuntament de Terrassa s’ha marcat com a prioritat en aquest mandat posar l’accent en l’economia social i reforçar la cultura empresarial cooperativa, perquè aquestes generen una ocupació més estable i de major qualitat. Per aquest motiu, en col·laboració amb tots els actors de la ciutat, està treballant en l’elaboració el Pla Estratègic de l’Economia Social i Solidària. El nou Consell Municipal de l’Economia Social i Solidària, que es constituirà properament, serà l’encarregat de validar el document.

En aquest sentit, l’Ajuntament impulsa actuacions pel desenvolupament i la consolidació d’iniciatives d’economia social, i participa en diferents programes i xarxes d’aquest àmbit com ara la Xarxa d’Innovació Social del Vallès, el Programa Aracoop, promogut per la Generalitat de Catalunya, i el Programa Municipi cooperatiu, promogut per la Federació de cooperatives de Treball de Catalunya.