Alcoi i Terrassa, unides pel modernisme i la indústria tèxtil

La ciutat valenciana serà la primera de fora del principat en participar a la Fira Modernista

Jordi Ballart, amb el seu homòleg d'Alcoi, Antoni Francés.
Jordi Ballart, amb el seu homòleg d'Alcoi, Antoni Francés. | Aj. Alcoi
Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 19:22h
Terrassa i Alcoi estrenyen vincles. Aquest dilluns, l'alcalde de la ciutat vallesana, Jordi Ballart, i el tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, han visitat la població valenciana convidats pel seu alcalde, Antoni Francés.

El consistori terrassenc ha convidat aquest any Alcoi a participar a la Fira Modernista. Serà, així, la primera ciutat de fora del Principat que participa a la mostra, amb una parada pròpia al raval de Montserrat.

Durant la visita, els alcaldes han parlat sobre possibles accions a realitzar per posar en valor els patrimonis tèxtil i modernista, dos punts que les dues poblacions tenen en comú. Les relacions entre Terrassa i Alcoi neixen a la Xarxa Innpulso, de la qual les dues ciutats són membres del consell rector, i a l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees, de què també formen part.

Precisament, els alcaldes han subratllat les coincidències entre les dues ciutats, com la tradició industrial tèxtil, el patrimoni modernista, la vitalitat cultural o l'aposta per la innovació en la compareixença conjunta que han fet davant dels mitjans de comunicació a l'ajuntament alcoià. 

En la mateixa roda de premsa, els alcaldes han explicat que les dues ciutats estan treballant en diferents projectes, entre els quals hi ha una iniciativa en l'àmbit de la innovació que s'està treballant també amb ciutats de diferents estats i que es vol presentar a la Unió Europea.
 

Ballart, Aguado i Francés, durant la visita. Foto: Aj. Alcoi