Terrassa aprovarà aquest dijous una nova pròrroga del servei d'aigua

Mina gestionarà el servei, com a mínim, fins el 9 de desembre, un any després de la fi de la concessió | El ple municipal de març es preveu llarg, amb un seguit de punts tècnics i nombroses propostes de resolució

Miquel Sàmper i Alfredo Vega, presentant els punts del ple de març.
Miquel Sàmper i Alfredo Vega, presentant els punts del ple de març. | J. A.
28 de març del 2017
Actualitzat a les 18:07h
Els portaveus dels dos grups de govern, Alfredo Vega i Miquel Sàmper, han presentat aquest dimarts els principals punts del ple municipal d'aquest dijous. Un ple que es preveu "força llarg", segons ha explicat Vega: hi ha fins a 36 punts a l'ordre del dia, que s'intentaran reduir fent que algunes propostes de resolució passin a ser acords de junta de portaveus, evitant, així, que s'allargui el debat.

El punt més destacat del ple municipal de març tornarà a estar relacionat amb la guerra de l'aigua. El ple aprovarà una nova pròrroga forçosa perquè Mina gestioni el servei de manera obligada, com a mínim, fins el 9 de desembre, un any després de la fi de la concessió. Vega ha explicat que el temps d'extensió ve donat per la necessitat de més temps per fer efectiva la liquidació del contracte amb Mina, i per fer els estudis orientats a trobar el model de gestió més eficient.

Segons Vega, l'actitud de l'empresa està dificultant la primera part, sobretot per culpa dels quatre contenciosos administratius interposats contra les decisions del ple, que endarrereixen tot el procés pel qual s'han de revertir els béns, dels quals l'Ajuntament ha de reconèixer i acceptar l'estat. També cal fer el traspàs dels clients i les seves dades i del personal, i també saber quines inversions s'han fet.

D'altra banda, sobre l'estudi de models, Vega ha afirmat que "s'hi està treballant i estan avançats", tot i que falten algunes dades que ha d'aportar la companyia. La intenció del govern municipal és que, en un termini de dos mesos, es puguin aprovar els informes i debatre la millor manera de gestionar l'aigua: és a dir, abans de les vacances d'estiu.

Pel que fa a la liquidació del contracte, però, no hi ha un calendari definit. La intenció de l'Ajuntament és agilitzar-la un cop s'hagi decidit, si és el cas, que la concessió deixa de ser de Mina, i s'hauria de fer a través del diàleg amb l'empresa perquè fos just i ràpid.

Contracte de subministrament elèctric

Dins dels punts administratius i tècnics, Vega també ha volgut destacar l'aprovació d'un nou contracte de subministrament elèctric que tindrà un format "novedós". Per la seva banda, Miquel Sàmper ha explicat els punts de l'àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, per la qual Terrassa s'unirà a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social, "un puntal per la sortida de la crisi i que cal potenciar", així com un conveni amb el Consell Comarcal per actualitzar el Cens d'Empreses i per conèixer la Oferta Industrial dels Polígons de Terrassa, i així saber quantes naus i quant espai hi ha disponible a la ciutat.

A més d'aquests punts, també hi ha previstos diversos tràmits tècnics, com l'actualització de diversos reglaments per introduir-hi la nova ordenança de participació, i hi ha, dins de l'ordre del dia, fins a 18 acords de junta de portaveus i 13 propostes de resolució. El govern en presentarà diverses, com un manifest municipalista o l'adhesió a la Xarxa contra el Tràfic de Dones; el PSC reclamarà més finançament per les escoles bressol, mentre que Sàmper ha destacat que el PDECat en presentarà una per condemnar les sentències del 9N.