TeC, preocupats per «la incompetència i deixadesa» del govern de Terrassa

El principal grup de l'oposició reacciona a la resolució del Síndic de Greuges de Catalunya amb crítiques al bipartit

Redacció
28 de març del 2017
Actualitzat a les 8:23h
El grup municipal de Terrassa en Comú està preocupat per "la incompetència i deixadesa demostrada per l'equip de govern a l'hora d'organitzar un procés de participació tan important i sensible com el de l'elecció del síndic". Després de la resolució del Síndic de Greuges de Catalunya en què considerava que el procés es va fer sense suficients garanties, TeC recorda que ja va apuntar els mateixos arguments en el seu moment, davant la defensa "de manera ferma i vehement" del tinent d'alcalde Alfredo Vega.

"Sobretot, ens preocupa i molt quins han pogut ser els motius i objectius de l'equip de govern per negar-se a rectificar i reconèixer l'evidència dels erros comesos", afirmen des del principal grup de l'oposició, que denuncia "la suma d'incapacitats del l'equip de govern" que ha provocat que la ciutat porti gairebé un any amb el càrrec de síndic vacant."Ens fan pensar que en el fons encara no s'han decidit a democratitzar-ne l'elecció i que si no el poden triar ells ja els hi està bé que no hi hagi síndic/a. O potser els molesta que algú els fiscalitzi?", es pregunten.

Davant les conclusions expressades pel Síndic de Greuges de Catalunya, des de TeC esperen que Vega, com a "màxim responsable polític del procés", admeti "els seus errors en el disseny del procés i sobretot rectifiqui la seva defensa de la validesa del procés", així com que l'alcalde "deixi de marejar i intentar traslladar a altres instàncies la seva responsabilitat".

TeC aposta perquè l'equip de govern dissenyi un nou procés d'elecció que permeti, d'acord amb allò que estableix el Reglament de la Sindicatura de Terrassa, que la ciutadania de Terrassa disposi aviat d'aquesta figura.