Mor Mireia Camats, una jove mataperenca que va ajudar els altres a partir de la seva lluita contra el càncer

Va engegar un projecte amb dues noies més, "Mi compañero de viaje", per intentar ajudar els que es trobaven en la mateixa situació que elles

Mireia Camats, a l'esquerra, amb Andrea Martí i Alba Oliveras, presentant el seu projecte.
Mireia Camats, a l'esquerra, amb Andrea Martí i Alba Oliveras, presentant el seu projecte. | Matadepera.cat
Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 19:47h
Mireia Camats, una de les joves impulsores matadepereques de “Mi compañero de viaje”, el projecte que van donar a conèixer fa un parell d’anys on parlaven de la seva experiència particular amb el càncer, ha mort aquest divendres a l’edat de 23 anys, segons informa Matadepera.cat.

A Mireia Camats li van diagnosticar un càncer al febrer del 2013, i malgrat que després d’una operació i diverses sessions de quimioteràpia i radioteràpia, semblava haver-ho superat, al juny del 2015 li van diagnosticar un altre del que no se n’ha pogut sortir. 

Amb el projecte que va engegar la Mireia amb dues noies més, Andrea Martí i Alba Oliveras, amb la mateix malaltia, les matadeperenques pretenien ajudar i donar suport a qualsevol persona jove que passés per una experiència semblant, mitjançant les informacions i vivències de la seva pàgina web "Mi compañero de viaje", i a les xarxes socials, així com contribuir a la investigació, tot recollint fons amb els braçalets i altres productes que van dissenyar i que es van distribuir per diferents països, assolint un gran èxit.

“Volem oferir aquella ajuda que ens hagués agradat rebre a nosaltres. Pensem que és molt aportar el nostre granet de sorra a la investigaió del càncer infantil i juvenil”, deien a la seva pàgina web. En col·laboració a l’Eric Abidal Foundation, l’entitat recaptava fons per destinar-los a la investigació i poder millorar els tractaments oncològics.

La Sala de Vetlla de Mireia Camats s’ha obert a les 4 de la tarda d’aquest divendres i es troba al Tanatori de Terrassa. El comiat tindrà lloc aquest dissabte 25 a les 11 del matí.