Vallparadís acull aquest diumenge un Pícnic Jazz que es preveu multitudinari

La Locomotora Negra, Perico Sambeat & Joe Magnarelli Quartet, Wom Trio + Sara Pi i Los Mambo Jambo seran els protagonistes musicals del colofó als actes populars del Festival de Jazz de Terrassa

Redacció
25 de març del 2017
Actualitzat a les 12:00h
El sud del Parc de Vallparadís s'omple edició rere edició.
El sud del Parc de Vallparadís s'omple edició rere edició. | Albert Prieto
El parc de Vallparadís de Terrassa s'omplirà aquest diumenge al migdia, un any més, de terrassencs i forans, melòmans, curiosos, famílies i amics per dinar plegats amb la banda sonora més terrassenca de fons: el jazz.

El Pícnic Jazz de Terrassa és, sense dubte, l'acte més popular i festiu del Festival de Jazz. Nascut el 1999 i consolidat, en els últims anys, a la carpa del sud del parc, s'espera que milers de persones s'hi acostin a seure a la gespa mentre gaudeixen d'un cartell de luxe, amb La Locomotora Negra, Perico Sambeat & Joe Magnarelli Quartet, Wom Trio + Sara Pi i Los Mambo Jambo. A més dels concerts, també hi haurà una fira del disc i d'artesania, diversos food-trucks i parades de menjar, i activitats diverses, en un ambient festiu.

Per dinovè any consecutiu, a partir de les dotze del migdia La Locomotora Negra obrirà musicalment l'acte que culmina les propostes populars i a l'aire lliure del Festival. La llegendària big band presentarà temes representatius d'alguns dels considerats com a "Gegants de la història del jazz", sobretot del període New Orleans i de la Swing Era: King Oliver, Jelly Roll Morton, Fletcher Henderson, Duke Ellington, Louis Armstrong, o Fats Waller, entre molts d'altres. A més, enguany comptaran amb la presència de dues joves veus: la d'Eva Fernández, una de les noves promeses del jazz català com a saxofonista i cantant, i la contrabaixista i vocalista Magalí Datzira, formades, ambdues, a la Sant Andreu Jazz Band.

A les 13.45 h serà el torn del prolífic, obert i incansable investigador Perico Sambeat, considerat un dels grans músics de jazz de l'estat i amb més projecció internacional. Ha aprofundit en molts universos propers al jazz i s'ha guanyat el prestigi amb més d'una vintena de treballs propis i molts enregistraments amb altres figures.

Guanyador del JazzTerrassman 2011, Sambeat estarà acompanyat de Joe Magnarelli, amb el que acaba de publicar Pórtico. El trompetista de New Jersey ha participat en la gravació de prop d'un centenar de discos, a part dels seus nou treballs com a líder. Tota una referència mundial, que destaca per la seva facilitat en la improvisació i un so ple de lirisme.

A continuació sortirà a escena la nova i abundant generació de músics del panorama català: Wom Trio, tres dones amb empenta, talent i una llarga i sòlida trajectòria. Clara Luna, al piano, Laia Fortià, a la bateria, i Gemma Abrié, al contrabaix, s'han ajuntat per cantar i tocar, amb el resultat d'una proposta compacta i atrevida en què conflueixen estils com el jazz, la bossa nova, el soul o el pop. A més, estaran acompanyades de la barcelonina Sara Pi, la "nova princesa del soul", una de les artistes amb més projecció internacional de l'actualitat.

Per últim, els Mambo Jambo presentaran el seu nou disc, Jambology. El tercer treball de la banda té dotze temes plens d'acció, ball i d'exotisme, una prospecció a l'interior musical del grup que catalitza les millors virtuts de la banda. Sorgits el 2010, Los Mambo Jambo no han parat de moure's des d'aleshores, i se'ls coneix per transmetre una energia encomanadissa a cada concert, amb una proposta directa i intemporal, que connecta amb qualsevol espectador. Un so molt personal, a cavall entre el rock'n'roll, el R&B, el surf i el swing, interpretats des d'una perspectiva contemporània, que permetrà cloure a bon ritme el Pícnic Jazz.