La CUP demana una nova elecció «immediata» del Síndic de Terrassa

Celebra la resolució del Síndic de Greuges de Catalunya sobre el procés fallit i reclama que s'especifiquin clarament les normes de funcionament del procés

La regidora de la CUP, Maria Sirvent, en un ple municipal.
La regidora de la CUP, Maria Sirvent, en un ple municipal. | Joaquim Albalate
Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 14:13h
La CUP Terrassa valora molt positivament la resolució que ha presentat el Síndic de Greuges de Catalunya, d'acord amb la queixa presentada per l'OCM i altres col·lectius socials de la ciutat.

Amb l'objectiu de  resoldre aquesta situació, la CUP insta a convocar immediatament una nova consulta basada en un reglament on s’especifiquin clarament les normes de funcionament. Tot i així, la formació anticapitalista lamenta que "fins ara s'ha fet cas omís" a les seves demandes i esperen que després d’aquesta resolució, en tot cas, "l'Ajuntament sí que actuï en conseqüència". 

La CUP afirma que ja havia donat a conèixer el seu malestar en diverses ocasions i en diversos espais, com la comissió de transparència, junta de portaveus, espais informals...). El fet que no es disposi de la figura de la sindicatura que ha de defensar els nostres drets davant de l’administració (i ja fa gairebé un any) és un fet molt greu.  

La regidora Sirvent assegura que la CUP ja havia posat sobre la taula aquesta situació (denunciada per les entitats en diverses ocasions), tot fent arribar diferents documents tant a l’alcalde Jordi Ballart com al primer tinent d'alcalde, Alfredo Vega, així com, al president de la comissió de Transparència.

Sirvent assegura que l'objectiu era posar de manifest no només aquestes irregularitats, sinó també mancances procedimentals en el procés. "Com ara la manca de descentralització de les urnes, de difusió, d’informació sobre la figura del síndic, d’un procediment de debat i deliberació col·lectiva, etc", apunta la regidora.