Can Trias lamenta el «menyspreu» de l'Ajuntament de Viladecavalls per les pudors

Denuncien que el consistori ha anat aplaçant sense motiu les accions a prendre i les trobades amb els veïns

Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 11:43h
Els veïns de Can Trias se senten "menyspreats" per l'Ajuntament de Viladecavalls en l'afer de les pudors que pateixen al barri i que arrosseguen des de fa molt de temps. Segons denuncia la Plataforma "Hartos de Olores y Contaminación", el consistori ha anat allargant les reunions amb els veïns i, tot i que ha presentat un seguit de dades als veïns sobre les accions que s'han pres, les males olors continuen arribant als seus habitatges "dos o tres dies per setmana, i entre les 8 i les 9 i entre les 11 i les 12 del matí.

Segons expliquen, el ple del gener del 2016 va aprovar constituir una taula de seguiment de les pudors a proposta de l'equip de govern. Fins l'octubre, però, no es va fer res al respecte, quan es va presentar una moció signada per tots els grups de l'oposició per posar en marxa aquesta taula.

Tanmateix, fins el passat ple de febrer, la proposta va estar aparcada. Va ser aleshores quan es va canviar la taula de seguiment per una assemblea oberta a tot el barri que hauria de tenir lloc aquest mes de març.

L'assemblea es va convocar per al dia 21, i el 16 de març representants veïnals i de la Plataforma van reunir-se amb l'alcaldessa, Cesca Berenguer, els regidors Pedro Nogues i José Valero i amb una tècnica de Medi Ambient, que els van presentar un seguit de dades sobre les accions dutes a terme referents a les males olors i els van proposar que l'assemblea fos una taula amb un representant de cada grup municipal i amb la presentació de la tècnica, amb un torn obert de preguntes.

Tot i això, diu la Plataforma, el dia abans de l'assemblea prevista l'Ajuntament va anul·lar-la, i va informar que el format canviaria a "una presentació pública amb torns de paraules i preguntes".


Davant de tot això, la Plataforma veïnal afirma que "no podem estar d'acord amb el menyspreu que té el consistori envers les nostres inquietuds", especialment quan es tracta d'una realitat quotidiana, i demanen una resposta ferma de l'Ajuntament de Viladecavalls.