El Teatre Principal acollirà l'estrena catalana d'una obra de Carmen Machi

La popular actriu és la protagonista de "La autora de Las meninas", on interpreta una monja copista | Ernesto Caballero és el director del muntatge, programat conjuntament amb el CAET

Carmen Machi a l'espectacle 'La autora de Las meninas'.
Carmen Machi a l'espectacle 'La autora de Las meninas'. | David Ruano / ACN
Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 7:33h
El Teatre Principal de Terrassa acollirà el 2 d'abril l'estrena a Catalunya de l'espectacle La autora de Las meninas, protagonitzat per l'actriu Carmen Machi. Es tracta d'un muntatge que s'ha programat de forma conjunta amb el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET) i que mostra en clau còmica la banalització de l'art a la societat actual.

L'obra d'Ernesto Caballero -director del Centro Dramático Nacional de Madrid- també compta amb les interpretacions de Mireia Aixalà i Francisco Reyes.

La autora de Las meninas se situa en un context de crisi financera europea no gaire allunyat de l'actual, on l'estat espanyol es veu obligat a desprendre's del seu patrimoni artístic.

Ernesto Caballero vol mostrar com tots els àmbits habituals de la humanitat es democratitzen sense límits i especialment, el sector de l'art i les humanitats, que es veu abandonat i banalitzat.

La monja Carmen

La protagonista de l'espectacle és una monja copista a la qual se li encarrega fer una rèplica exacta de Las meninas de Velázquez a causa de la necessitat de l'estat espanyol de vendre les peces artístiques més preuades per mantenir-se econòmicament.

Carmen Machi encarna la religiosa que es veurà atrapada en un món d'interessos creuats i on patirà una transformació de pintora humil a estrella de les arts plàstiques.

Ernesto Caballero dirigeix aquesta sàtira al voltant del món artístic recreant un futur en que l'obra d'un principiant es troba dins dels mateixos cànons que una peça mestra.