L'esperat concert de Tom Harrell arriba dissabte al Festival de Jazz de Terrassa

El seu concert de dissabte és el plat fort de l'oferta musical del cap de setmana

Tom Harrell visita Terrassa aquest dissabte.
Tom Harrell visita Terrassa aquest dissabte. | Web Oficial de Tom Harrell
Redacció
23 de març del 2017
El Festival de Jazz de Terrassa arriba al segon cap de setmana, carregat de propostes musicals. El trompetista Tom Harrell és el plat fort d'un cap de setmana jazzístic que també tindrà l'orquestra de l'Esmuc entre les propostes més destacades.

Tom Harrell serà l'indiscutible plat fort de dissabte. El músic nord-americà destaca principalment per la seva sofisticació harmònica i rítmica; la seva música és intel·ligent, emotiva, fresca i accessible. Ho demostrarà de nou a Terrassa.

Harrell és un dels grans mestres en actiu del jazz. Compositor, arranjador i trompetista, destaca principalment per la seva creativitat. Sempre ha estat present a les primeres posicions a les enquestes lectores de les revistes més conegudes del gènere i va rebre una nominació als Premis Grammy. Cadascun dels seus 27 treballs editats ha trobat un lloc entre les primeres posicions del Top Ten mundial.

A continuació, hi haurà una sessió golfa a càrrec d'uns especialistes en jazz clàssic i swing ballable, Shakin'All, en el marc de l'11è Jazz Terrassa Swing Stage. El swing de Shakin' All ens trasllada a l'univers de la música vintage, un territori a la frontera entre el jazz, el blues, el rock'n'roll i el gospel. Un concert ben divertit on sonaran temes dels anys 20, 30 i 40 amb versions de Louis Jordan, Ray Charles, Fats Domino, Louis Prima, entre d'altres, interpretats per sis músics excel·lents, autèntics especialistes en jazz clàssic i swing ballable.

L'Esmuc revisa l'obra de Coleman

Abans, el divendres, serà el torn de l'Esmuc Jazz Project. L'orquestra de l'Esmuc revisarà el divendres l'obra del saxofonista i compositor Ornette Coleman. El concert s'emmarca en la celebració del 15è aniversari de l'Escola.

L'Esmuc Jazz Project és una formació orquestral estable nascuda l'any 2015 en el si del departament de Jazz i Música Moderna de l'Escola Superior de Música de Catalunya per iniciativa dels professors Lluís Vidal, Francesc Capella, Joan Díaz, Joan Monné i Joan Sanmartí. El projecte neix amb la voluntat de conrear una estètica musical contemporània que fusioni elements de diverses tradicions del segle XX: jazz, rock, música contemporània de cambra o simfònica i músiques ètniques.

Cal recordar, a més, que diumenge tindrà lloc l'esperat Pícnic Jazz, al parc de Vallparadís. Com en les darreres edicions, tindrà lloc a la zona sud del parc, entre Can Palet i Segle XX, a l'anomenat Torrent de la Font d'en Sagrera.
 

Més informació del Festival de Jazz de Terrassa