Terrassa es mobilitza per la gestió pública de l'aigua

Unes 2.000 persones han reclamat la municipalització després que hagi finalitzat la concessió amb l'empresa Mina Pública

Centenars de persones s'han mobilitzat aquest diumenge
Centenars de persones s'han mobilitzat aquest diumenge | Albert Prieto
Redacció
19 de març del 2017
Actualitzat a les 16:43h
Terrassa ha estat un clam aquest diumene per la gestió pública i democràtica de l'aigua. Més de 2.000 persones, entre 3.000 i 4.000 persones, segons els organitzadors, han desfilat pel centre de la ciutat sota el lema "S'escriu aigua, es llegeix democràcia".

La marxa, convocada per la Taula de l'Aigua i Aigua és Vida, ha aconseguit el suport d'un centenar d'entitats de la ciutat egarenca i de la resta del país.

Els manifestants han reclamat la municipalització de l'aigua a Terrassa, on el desembre va acabar la concessió de 75 anys a l'empresa privada Mina Pública Aigües de Terrassa. Les entitats socials i els sindicats han liderat la marxa, que també ha comptat amb la participació de representants polítics del PSC, com l'alcalde egarenc Jordi Ballart i Núria Parlon; dels comuns, des de líder local, Xavier Matilla, fins al diputat Xavier Domènech; d'Esquerra Republicana de Catalunya, amb l'alcalde de Sabadell i el diputat Joan Tardà al capdavant, i de la CUP, amb la diputada al Parlament Anna Gabriel, entre d'altres.
 

Imatge de la capçalera de la manifestació Foto: Albert Prieto