Bon paper del Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa a la Lliga Catalana absoluta

La majoria de participants terrassencs han superat la primera fase tot i no aconseguir grans resultats

La representació del Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa a la Lliga Catalana.
La representació del Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa a la Lliga Catalana. | CECT
Redacció
15 de març del 2017
Aquest dissabte 11 de març el Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa s’ha desplaçat a Barcelona per participar a la Lliga Catalana Absoluta d’esgrima, en les modalitats d’Espasa Femenina i Espasa Masculina.
 
Els participants del CECT han estat Toni Bermejo, Aleix Ruiz, Adrià Gonzalez, Bernat Tobella, Josep Ashi, Nil López. A la prova femenina, Anna Esteve i Marina Roncal, a més de les debutantes Karol Martínez i Cristina Torregrosa. Un total de 10 esgrimistes del club.
 
Les lligues absolutes són proves d’alt voltatge, amb alt nivell de competitivitat on hi ha el bo i millor de l’esgrima del país. El paper dels nostres, ha estat, en línies generals, força bo. En l’apartat masculí quasi tots els nostres representants han passat el primer tall, de dues voltes de poule, i han encarat l’eliminatòria de 32ens de final contra rivals de bon nivell. Nil López, de només 15 anys, està progressant enormement, però no ha assolit el número suficient de victòries per accedir a la segona fase.
 
En canvi, Toni Bermejo, ha tirat contra Àngel Fabregat, actual líder destacat del rànking català i membre de la selecció espanyola, i li ha fet fins a 6 meritoris tocats. Bernat Tobella, Josep Ashi i Adrià Gonzàlez, que són encara cadets, tot just han tret el cap a la categoria absoluta, on les victòries són cares, doncs la maduresa i experiència dels rivals ho posen difícil.

Han signat fulls de poules plens d’igualats 5 a 4, derrotes pírriques que ben aviat començaran a caure del cantó dels egarenses. Malgrat la intensitat, la concentració, no han superat els seus rivals, i els toca seguir progressant com fins  ara als entrenaments.
 
Capítol a banda mereix el principiant Aleix Ruiz, que després de regalar una poule vibrant i passar el tall in extremis, empatant a victòries i tocats amb el seu immediat rival, ha llluitat contra el pentatleta del CAR Joaquin Pastor, tenint-lo contra les cordes bona part de l’assalt.

Amb gran sang freda ha sigut capaç de dominar l’assalt a base dels seus contraatacs d’esquerrà marca de la casa, plantant-se en el minut de descans amb 11 tocats a 6 d’avantatge. El seu experimentat rival, però ha descobert com interceptar l’arma de Ruiz, i li ha remuntat in extremis, enduent-se finalment la victòria. Ha estat un bany de realisme per Ruiz, que se’n va satisfet pel brillant assalt que ha lluitat.
 
En les noies, destaca l’actuació d’Anna Esteve, que reapareixia després d’una greu lesió i ha finalitzat en una destacada 10a posició. Sembla que la de Sant Vicenç afincada a Terrassa ha trobat el seu estil d’ esgrima, i ha signat una poule amb 5 victòries i només una derrota. Ha mostrat una esgrima segura, amb desplaçaments sòlids i bons fonaments de domini del ferro.

Malgrat tot, als vuitens de final, Marina Loginova, del SAG li ha barrat el pas. Marina Roncal, tot i tirar millor que altres vegades, se’n va amb 4 assalts perduts per la mínima, i amb la sensació de no tenir una recompensa per la bona esgrima que ha mostrat.
 
L’expedició comptava amb dues principiants que debutaven a la competició: Karol Martínez i Cristina Torregrossa. Destaca poderosíssimament l’actuació de Karol Martínez. Alegre i  descarada, els seus atacs han enamorat tothom per la seva creativitat i la seva intensitat. Amb només mig any practicant esgrima, serà un dels valors a seguir de l’esgrima terrassenca. Ha passat la poule, i a la directa ha caigut contra l’Ampostina Michelle López, finalitzant en 16a posició.