Esport i solidaritat: Terrassa presenta la IV cursa per la Justícia Social

Serà el dia 2 d'abril i vol visibilitzar les problemàtiques de la societat | Les tres edicions anteriors han recollit 15.000 quilos d'aliments

L'acte de presentació de la cursa, amb la samarreta oficial.
L'acte de presentació de la cursa, amb la samarreta oficial. | J. A.
10 de març del 2017
Actualitzat a les 15:04h
El diumenge 2 d'abril els carrers de Terrassa tornaran a acollir la IV Cursa per la Justícia Social. Un esdeveniment que pretén "visibilitzar la injustícia social" i unir, per un dia, dues vessants de la ciutat: la de referent esportiu, especialment en disciplines com l'atletisme, i la vessant social: "cada vegada que s'ha fet la crida, la ciutadania de Terrassa ha sortit al carrer a ajudar”, ha explicat l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

Ballart ha explicat que la cursa “ho té tot: l'esport s'afegeix a la justícia social, la idea de ciutat integradora i el feminisme”, que estarà present a les samarretes, de color morat i amb el lema “Terrassa ciutat feminista”.

A més de visibilitzar les injustícies, la cursa, ideada per Comissions Obreres i amb la col·laboració de Prodis i de l'Ajuntament de Terrassa, també pretén ajudar les famílies necessitades amb la recollida d'aliments. Per inscriure's, els atletes hauran d'aportar cinc quilos d'aliments al Rebost, on es recolliran els dorsals. També ho hauran de fer els participants de la cursa infantil, aportant un euro i un quilo de menjar.

De fet, les quatre edicions anteriors han recollit més de 15.000 quilos d'aliments, que han ajudat unes 3.000 famílies. El secretari general de CCOO al Vallès Occidental i Catalunya Central, Enrique Rodríguez, ha destacat que el que més cal en aquesta edició són els aliments infantils, com el cacau soluble o els formatgets.

Rodríguez s'ha mostrat satisfet i agraït amb tota la gent que fa possible la cursa i ha destacat la col·laboració dels alumnes de l'Escola Joaquima Vedruna, que participaran en l'organització de la cursa infantil com a part del seu treball de síntesi.

Per la seva banda, Dani Jorquera, de Prodis, ha destacat que la cursa comptarà amb uns 25 atletes en cadira de rodes, que estaran empeses per uns 120 atletes “motor”. Jorquera ha destacat la participació dels atletes amb paràl·lisi cerebral o amb discapacitat psíquica, pels quals és “una experiència única”. La cursa, diu, ajuda aquestes persones a entrar en contacte amb la resta de la societat i, així, demostrar als terrassencs que "tenir paràlisi cerebral no significa estar aturat".
 

Enrique Rodríguez, Jordi Ballart i Dani Jorquera, presentant la cursa. Foto: Joaquim Albalate