Les pimes prioritzen la formació en càlcul, control i reducció de costos

Cecot Formació detecta un interès creixent entre les empreses associades per l’especialització i l’aprofundiment en àrees com la comptable o la financera, en aquest exercici

Oriol Amat, durant la sessió de Cecot Formació.
Oriol Amat, durant la sessió de Cecot Formació. | Cecot
Redacció
10 de març del 2017
Actualitzat a les 15:13h
El Catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, ha estat el docent responsable d’impartir a Cecot Formació un seminari de càlcul, control i reducció de costos al que han assistit un total de vint-i-cinc persones entre propietàries d’empreses, responsables de la direcció general o de les àrees d’administració, finances, producció i màrqueting d’empreses associades a la patronal Cecot.

La demanda d’aquest tipus de formació per part de les empreses ha incrementat en les últims mesos ja que aquestes cerquen conèixer mesures innovadores per millorar el seu model de negoci amb l’objectiu d’augmentar el valor generat, així com identificar mesures concretes per a la reducció de costos en la seva organització.

Per Amat “no hi ha un model de negoci eficient, cada sector i cada empresa és diferent. Ara bé, les empreses que basen el seu lideratge en els baixos costos comparteixen una mateixa característica: utilitzen les tècniques més modernes que els permeten millorar l’eficiència en tot tipus de cost. D’aquestes tècniques se’n poden beneficiar empreses de totes les mides, així com empreses sense ànim de lucre i també l’administració pública”. S’ha de tenir en compte que “fer una bona gestió i control de costos és molt difícil i la prova és que moltes empreses no aconsegueixen tenir èxit en aquest propòsit. Les claus per aconseguir-ho són: lideratge, motivació, la participació de l’equip i la comparació amb les millor empreses del sector per tal d’aplicar les millors pràctiques”.

Més enllà de conèixer tècniques o metodologia basades en la gestió de costos o aprendre mensures relacionades amb el compte de pèrdues i guanys, mitjançant aquesta formació, els assistents han estat capaços de veure la necessitat d’innovar en el control i els costos financers habitual i d’arribar a plantejar un redisseny organitzatiu per millorar l’eficiència. Per aquest motiu, és important destacar la metodologia amb la que s’ha desenvolupat el seminari que és el mètode del cas i que ha consistit en l’anàlisi d’empreses reals de diversos sectors i grandàries, permetent conèixer de primera mà casos d'èxit i bones pràctiques.

Amat, qui col·labora amb Cecot Formació com expert docent en aquest àmbit empresarial des de fa prop d’una dècada, conclou que “un dels principals reptes que han d’afrontar les empreses que volen innovar en la gestió de costos, és aconseguir no perjudicar a clients i empleats en el procés”.

Els dies 15 i 22 de maig, Oriol Amat tornarà a participar en una formació a les instal·lacions de Cecot Formació en un seminari on es tractaran tots els aspectes relacionats amb l’anàlisi i la valoració d’empreses, amb l’objectiu que els assistents repassin els conceptes necessaris per a poder analitzar les seves empreses, i d’aquesta manera estiguin preparats per prendre les decisions més adequades. Segons Amat, conèixer el valor de les nostres empreses és imprescindible si es vol millorar els factors que incrementen el valor d’aquestes.