Manifest de suport al diputat Francesc Homs, jutjat per l'Estat espanyol pel 9-N

Manifest d'Òmnium, ANC Terrassa, ERC-MES, CUP i PDECat, de suport al diputat del PDeCAT, Francesc Homs, jutjat per l'Estat espanyol per haver organitzat el procés participatiu del 9 de novembre de 2014

Òmnium, ANC, ERC-MES, CUP, PDECat
28 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:29h
Novament, som a les portes d’un judici polític a un representant sorgit de les urnes. Un judici que pretén inhabilitar un exconseller de la Generalitat de Catalunya per haver promogut la democràcia.

L’Estat espanyol ha decidit silenciar la veu dels catalans amb una campanya judicial als nostres representants electes amb l’objectiu d’esborrar l’acció dels nostres polítics.  Avui, però, cal recordar‐los que la voluntat de decidir el nostre futur com a poble és un dels grans consensos de país: més del 80% dels catalans som favorables a votar en un referèndum sobre la independència de Catalunya.

L’atac a les nostres institucions i als nostres representants és un atac a una societat sobirana i madura i posa de manifest la incapacitat i la manca de voluntat del Govern espanyol per resoldre un problema polític que, sens dubte, no es resoldrà amb la  inhabilitació dels nostres representants escollits democràticament.  Utilitzar els tribunals per impedir el debat polític i criminalitzar els representants  sorgits de les urnes és impropi d’un sistema democràtic, atempta contra el pluralisme  polític i, en conseqüència, esdevé inacceptable per a qualsevol democràcia.

Davant d’aquest nou intent de frenar un referèndum que és inevitable, refermem la  voluntat majoritària dels ciutadans de Catalunya de decidir lliurement a les urnes el  nostre futur com a poble. Cap judici, ni cap inhabilitació podran aturar el clam  democràtic de la nostra societat.

Podran intentar inhabilitar els nostres representants, podran amenaçar‐nos i voldran  atemorir‐nos, però mai no podran silenciar la voluntat democràtica dels ciutadans de  Catalunya.

ÒMNIUM
ANC‐Terrasssa per la Independència
ERC‐MES
CUP
PDECat