Fupar i l'escola Montcau-La Mola signen un acord de col·laboració

L'escola contractarà els diferents serveis que ofereix el centre ocupacional, i s'establiran uns programes d'intercanvi

Antoni Abad i Ignasi Cusidó, a l'acte de signatura de l'acord.
Antoni Abad i Ignasi Cusidó, a l'acte de signatura de l'acord. | EMLM
Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:53h
A partir del mes de febrer de 2017, l'entitat sense ànim de lucre i Centre Especial de Treball Fupar i l'escola Montcau - La Mola, juntament amb la seva llar d'infants Els Pinetons, inicien un conveni de col·laboració que s'ha consolidat el divendres 24 de febrer amb la signatura de l'acord per part d'Antoni Abad, president del Grup Montcau, i Ignasi Cusidó, president de la Fundació Antiga Caixa de Terrassa i de la Fundació Privada President Amat Roumens.

D'una banda, Fupar cobrirà les necessitats que Montcau-La Mola pugui tenir en relació al manteniment dels espais verds, la floristeria, el subministrament de plantes i productes de jardineria, el subministrament de suports d'impressió publicitària, el rentat de vehicles i el subministrament de producte promocional.

I, d'altra banda, s'establirà un lligam a nivell de programes socio-educatius estables o puntuals que suposin una relació entre el col·lectiu atès i/o ocupat per Fupar i els alumnes del centre escolar en àrees com l'horticultura, els espais de trobada, les sortides de lleure, les competicions esportives, els tallers interrelacionals i les visites a les instal·lacions respectives.

"Amb aquest conveni segellem el compromís de seguir treballant en els valors que sempre ens han acompanyat a l'escola, l'estima per la natura i la sensibilització cap a les persones amb capacitats diferents. El conveni estableix una relació no de proveïdor, sinó de molt més valor"”, ha declarat Antoni Abad.

A més, Ignasi Cusidó ha afegit que "la millor manera d'integrar aquestes persones és donant feina i l'objectiu és que la facin amb el màxim rigor possible". Sobre l'acord amb el centre, Cusidó ha dit que "és un privilegi que pugui desenvolupar-se en un entorn natural tan privilegiat i que les noves generacions coneguin les tasques d'aquest col·lectiu especial i les seves possibilitats d'adaptació”.

Per la seva banda, la directora del Montcau-La Mola i Els Pinetons, Esther Riba, ha comentat que aviat "es faran visites a les instal·lacions de Fupar, així com també es realitzaran tallers conjunts entre els alumnes i aquest col·lectiu".

El conveni, que s'estableix inicialment per una durada d'un any però que, en paraules d'Abad i Cusidó, esperen que "sigui una relació de col·laboració a llarg termini", inclou reunions periòdiques entre els dos organismes per a concretar i revisar els plans socio-educatius acordats i així consolidar la col·laboració i el desenvolupament d'ambdues parts.