Llum verda a la tercera i última fase de l'esponjament de Ca n'Anglada

El ple municipal de Terrassa ha aprovat inicialment el conveni que l'Ajuntament ha de signat amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya | La darrera fase del projecte de renovació urbanística inclou l'enderrocament de quatre blocs

Redacció
24 de febrer del 2017
El ple municipal celebrat aquest va aprovar inicialment el contingut del conveni que l’Ajuntament ha de signar amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per tal de posar en marxa la tercera i última fase del projecte d’esponjament del barri de Ca n’Anglada. D’aquesta manera es dóna llum verda al darrer pas d’aquest important procés de renovació urbanística del barri.

La tercera fase del projecte inclou l’enderrocament de quatre blocs, els números 1 i 3 del passatge de la Concòrdia, el número 2 del passatge de la Constància i el número 1 del passatge de la Previsió, que en total sumen 80 habitatges. La reubicació dels residents d’aquests habitatges amb dret de reallotjament i l’enderroc posterior dels immobles es perllongarà durant tres anys. L’objectiu és acabar tota l’operació d’esponjament de Ca n’Anglada a finals del 2019. 

La previsió és que l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya destinin 7,5 milions d’euros durant els propers tres anys. De moment, el 2017 el Consistori aportarà 1,4 milions d’euros i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, 1,25. El conveni que el Ple va aprovar ahir preveu que el pressupost corresponent als anys 2018 i 2019 es vagi concretant progressivament fins arribar a una aportació de 3,75 milions d’euros per part de cada una de les administració.  

A partir de l’aprovació del ple s’obre un termini d’un mes d’exposició prèvia a la signatura definitiva. Ja s’han fet, però, 13 reallotjaments provisionals corresponents a la tercera fase. Es tracta de residents que tenien necessitats especials. Igualment, s’han iniciat els contactes amb els habitants dels blocs afectats per tal de garantir la màxima informació durant tot el procés.

El projecte d’esponjament de Ca n’Anglada es va posar en marxa l’any 2012 i ja s’han desenvolupat les dues primeres fases. Per executar la primera, l’Ajuntament i l’Agència Catalana d’Habitatge van destinar sis milions d’euros, i tres milions més per a la segona fase, quantitats que les dues administracions han aportat a parts iguals. De fet, la segona fase està encara en execució, ja que no s’ha dut a terme l’enderroc dels blocs del Passatge de la Prudència 2 i 4. L’actuació d’enderrocament d’aquesta fase es troba actualment en fase de licitació.