El ple de l'Ajuntament de Terrassa dona un nou revés a Mina

El consistori ha desestimat les al·legacions que l'empresa havia presentat als pressupostos del 2017 | La companyia afirmava que els comptes no reflectien els costos possibles de la municipalització de l'aigua | El tinent d'alcalde Alfredo Vega es mostra ofès per les al·legacions i diu que Mina vol desgastar la imatge del consistori

El ple de l'Ajuntament ha desestimat les al·legacions de Mina als pressupostos.
El ple de l'Ajuntament ha desestimat les al·legacions de Mina als pressupostos. | A. P.
23 de febrer del 2017
Actualitzat el 24 de febrer a les 14:25h
L'Ajuntament de Terrassa ha donat una nova clatellada a Mina Pública d'Aigües de Terrassa. El ple de febrer del consistori ha desestimat les al·legacions que havia fet la companyia al pressupost municipal per a l'any 2017, i ha aprovat, definitivament, els comptes anuals.

El tinent d'alcalde de Serveis Generals, Alfredo Vega, ha explicat que Mina havia presentat dues al·legacions: primer, afirmava que els pressupostos no tenien en compte les conseqüències de la municipalització de l'aigua que, prèviament, el ple havia aprovat el passat desembre. 

D'altra banda, afirmaven que els pressupostos tenen una "escassa credibilitat", i demanaven un nou informe a l'interventor municipal sobre l'impacte de la municipalització en els pressupostos.

A més, afirmaven que l'Ajuntament no podria crear una nova empresa per gestionar l'aigua, per l'existència d'un Pla Econòmic i Financer per als anys 2016 i 2017, i que no podria assumir la subrogació dels treballadors de Mina. La companyia també alertava de la impossibilitat d'allargar la pròrroga forçosa del servei, que acaba el 6 de juny i que l'Ajuntament ja ha anunciat que s'haurà d'ampliar.

Vega, molest perquè es posi en dubte el treball de l'Ajuntament

Alfredo Vega s'ha sentit pràcticament ofès per les al·legacions presentades per Mina, perquè "desacredita" el treball "seriós i rigorós" de l'Ajuntament, de l'àrea de Serveis Generals i dels tècnics que treballen perquè els pressupostos ho tinguin tot en ordre. Ha considerat que la companyia ha presentat el recurs fruit de la negativa a acceptar la finalització del servei i "la llibertat dels 27 regidors del ple, que són representants de la ciutadania, per decidir el model futur buscant el millor sistema pels ciutadans".

El tinent d'alcalde ha afirmat que els costos no es poden definir, precisament, pel litigi legal obert per Mina, que reclama una quantitat com a indemnització que no està definida encara. De fet, Vega ha dit que no està clar si Mina rebrà diners de l'Ajuntament o si serà el consistori qui rebi una quantitat.

El Pla Econòmic i Financer, per la seva banda, no serà un impediment per crear empreses si és necessari, ha afirmat Vega, mentre es compleixin els requisits que apareixen a la llei. També explica que la pròrroga forçosa es pot allargar més enllà del 6 de juny, i que, si l'Ajuntament triga en fer passos, és precisament pels impediments de Mina amagant informació.

També ha negat que el consistori no pugui subrogar els treballadors, ja que, en ser un servei autosuficient, les despeses es cobririen amb les tarifes que paguen els ciutadans, i encara més, ha descartat un nou informe de l'interventor municipal, perquè, segons Vega, ja se'n va fer un que afirmava que l'Ajuntament complia tots els requisits.

L'objectiu de Mina, "sembrar els dubtes entre la ciutadania i els treballadors"

Alfredo Vega ha denunciat que el que vol Mina és que "s'anul·lin tots els passos que ha donat el ple en representació de la ciutat i que se li doni una concessió sense concurs", que seria una il·legalitat. L'edil ha considerat que el que fa la companyia és desgastar la imatge de l'Ajuntament, manipular l'opinió pública i sembrar els dubtes entre la ciutadania i els treballadors.

Precisament, Vega ha volgut enviar un missatge de tranquilitat als treballadors de l'empresa, de qui "defensarem els seus drets perquè són els autèntics garants de la prestació del servei", i també a la ciutadania: "aquest Ajuntament posarà els interessos de la ciutadania per davant de tot".

La desestimació de les al·legacions de Mina ha estat aprovada per tots els grups de l'Ajuntament, excepte per les abstencions de PP i Ciutadans, mentre que l'aprovació definitiva del pressupost s'ha fet amb el vot favorable de PSC i el PDECat i l'abstenció de TeC, ERC i Ciutadans.